Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Філатова

"На обличчі завжди усмішка, і промінчики в очах"

переглядів: 41

24 травня 2022 року в 63-річної Олени Філатової з Маріуполя трапився серцевий напад. Колеги жінки кажуть: вона не змогла пережити жахіття, які відбувалися у рідному місті протягом тієї пекельної весни.

На обличчі – завжди усмішка і промінчики в очах

Від початку повномасштабної війни в Маріуполі точилися бої, сильні обстріли руйнували усе навколо. Належного доступу до медичної допомоги у вщент розбитому місті на той час не було.

«Вона залишалася в Маріуполі до останнього… Виховала сотні учнів, викладаючи нам справжню історію України», – написала учениця загиблої Олена Калайтан.

Олена Філатова працювала вчителькою історії в Маріупольській загальноосвітній школі 1-3-го ступенів №4.

«Олена Петрівна була дуже доброзичливою людиною, на обличчі – завжди усмішка і промінчики в очах. Це була фахівчиня високого рівня! Людина з відкритим серцем! Я знала її з 1997 року, ще коли Олена Петрівна працювала у школі №21. Я була в захваті від її уроків. Останній урок, який я відвідувала, був присвячений постаті Богдана Хмельницького... Це був грудень 2019 року, вона підтверджувала вищу категорію. Я тоді в захопленні була. Вчителька-новатор, творча людина», – розповіла колега загиблої Тетяна Нагаєвська.

В Олени Філатової залишилися чоловік і син.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення здоров'я літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій