Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Даніїл Філіп

«На нашій території з кожним днем залишається все менше та менше родючих земель, тому важливо їх берегти»

переглядів: 37

Філіп Даніїл, студент 2 курсу Фахового Коледжу Зв’язку Та Інформатизації Державного Університету Інтелектуальних Технологій І Зв’язку

Вчитель, що надихнув на написання есе - Борик Ірина Дмитріївна

Моя Україна майбутнього

Ми живемо в складні дні. Сьогодні в Україні йде війна. Дуже важливо в наші часи фільтрувати інформацію та розуміти, які речі є добрими, а які – ні. Найголовніше не забувати суть та значення деяких речей. Одна з таких речей – слово “мир”. Для кожного це слово означає щось своє, але все ж таки, у багатьох людей є спільні речі в розумінні слова “мир”.

Для мене це слово значить – життя без насилля та у цивілізованому суспільстві. Це важливо розуміти, інакше може статися щось погане.

Як наприклад, деякі люди думають, що мир – це йти в іншу країну та вбивати там людей. Напевно, для них це норма, але таке твердження не є правильним. Чим більше людей будуть собі проговорювати значення важливих слів, як “мир”,  “добро” та “дружба”, тим менше буде різних проблем.

Україна, як країна та її народ, має дуже перспективне майбутнє. Але, це за умови, якщо народ не буде лінитись, та буде працювати на благо своєї держави. На нашій території з кожним днем залишається все менше та менше родючих земель, тому важливо їх берегти.

В майбутньому я бачу Україну, як аграрно-технічно розвинутою державою. Про землі я вже писав, а що я маю на увазі під словом “технічною”? В нашій державі дуже талановиті та розумні програмісти і інженери. Україна – перша держава в Європі, яка зробила онлайн паспорт. А в застосунку “Дія”, крім цього, можна додати ще безліч інших документів. Тому в цій сфері у нас також є гарне майбутнє.

Головне, щоб ми, молодь, яка буде представляти нашу державу в майбутньому, мали мотивацію робити Україну кращою. “Стань першу сам чистіший душею, а потім намагайся, щоб інші були чистіші” – такі слова писав Микола Гоголь.

З цією думкою я повністю згідний, тому в першу чергу українському народу потрібно буде починати з себе, спочатку налагодити свій фізичний стан, потім думки та емоції. Але я вірю в нас та в Україну.

Одного дня, всі ми прокинимось із радісною новиною, що Україна перемогла в цій війні. Саме в ту мить, в ті дні можна буде відпочити. Так як далі будуть великі часи відбудови держави.

Що я зроблю, коли Україна переможе? Буду сильно радіти, ще, напевно, напишу вірш, який буде присвячений усім тим, хто хоробро бився заради нашого спокою. У кінці я би хотів додати мій вірш, присвячений Україні:

Україна, любима моя Україна

кожного дня ти страждаєш,

але ж ти, така в нас сильна,

тому ні честь, ні гідність не кидаєш. ” 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Одеса 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій