Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Колодніцька

«На мою думку, зрадити своїй Батьківщині - все одно, що зрадити власну родину»

переглядів: 18

Колодніцька Ірина, учениця 9 класу Ліцею № 5 м. Житомира

Вчитель, що надихнув на написання есе - Клепус Тетяна Валеріївна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

 Я — українка. Народилася й все життя живу в Україні. Українцями були мої батьки, дідусі та бабусі. Я вважаю належність до української нації великою честю.

Наша країна — вільна демократична держава, що розташована у самому центрі Європи. І хоча вона й не належить до розвинених країн, я вважаю її найкращою у всьому світі.

Україна має багату історію та розвинуту культуру. Їй притаманний чудовий клімат, тож не дивним є розмаїття як природних, так і рукотворних пам’яток: високі гори, просторі степи, мальовничі села, затишні містечка та гучні мегаполіси.

Тут багато цікавих місць для подорожей: Карпати, Крим, всі міста-мільйонники. Влітку добре відпочивати на березі Чорного або Азовського моря.

Мені дуже подобається наша рідна українська мова. Вона надзвичайно співуча й мелодійна. Жодна мова світу за красою та милозвучністю не зрівняється з солов’їною українською мовою. Я це точно знаю, адже маю музикальний слух та за звучанням можу впізнати всі основні мови світу.

Я не розумію тих людей, які у пошуках ліпших умов, з легкістю змінюють країну проживання. Така поведінка аж ніяк не відповідає моїм уявленням про патріотизм та любов до рідної землі. На мою думку, зрадити своїй Батьківщині — все одно, що зрадити власну родину.

Звісно, іноді бувають обставини, коли виникає потреба виїхати за кордон. Але навіть вимушено живучи на чужині можна залишатися патріотом власної країни. Я впевнена, що любов до Батьківщини є беззастережним, безумовним почуттям, що живе у серці людини з раннього дитинства.

Для цього потрібно плекати рідну культуру в іншій державі й спрямовувати гуманітарну допомогу до своїх земляків. Крім того, важливо не забувати своє походження, пам’ятати рідні звичаї та традиції, мову.

Я щаслива, що народилася саме в Україні. Маю надію, тут народяться й житимуть мої діти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Житомир 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій