Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Георгій Щетинін

"На місці від того удару загинули також дві сусідки"

переглядів: 45

Георгій Щетинін помер від крововтрати 11 квітня 2022 року в Маріуполі. Цього дня ракета влучила по багатоповерхівці на проспекті Адмірала Луніна. Георгій якраз був у дворі, разом із сусідами готували їжу на вогнищі.

На місці від того удару загинули також дві сусідки

«Уламки ракети сильно поранили руку батька, спричинивши кровотечу, яку не могли зупинити. Медичної допомоги не було і до кінця дня він помер. Тата можна було б урятувати, але через активні бойові дії в цьому районі не було змоги доставити його до лікарні чи знайти лікаря. На місці від того удару загинули також дві сусідки. Спершу вбитих поховали в зеленій зоні біля будинку, потім вдалося перепоховати на Старокримському цвинтарі, але, де саме, нам не відомо», – розповіла Євгенія Землянська, донька Георгія.

Георгій Щетинін був жителем Маріуполя. Працював докером-механізатором в Маріупольському морському порту. У 2014-му вийшов на пенсію. Останні роки життя багато часу присвячував онучкам, був для них наставником і другом.

«Коли батько був молодшим, часто ходив із друзями на риболовлю. Цікаво, що сам рибу не любив і не їв, але її полюбляла мама, тож він їй завжди приносив улов. Тато любив свою сім'ю, особливо онучок. Коли вони пішли до школи, а ми з чоловіком працювали, батько забирав їх з уроків, водив на гуртки. Він був надзвичайно терплячим, добрим і дбайливим. Звідки в ньому стільки терпіння – ми не розуміли, але точно знали, що на нього завжди можна покластися, що він допоможе і ніколи ні в чому не дорікне», – розповіла Євгенія.

У Георгія Щетиніна залишилися дружина, дочка й онучки.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) перший день війни Обстріли Маріуполя Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій