Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Анастасія Анатоліївна

«На дорозі були дуже великі пробки, люди просто йшли пішки»

переглядів: 66

Мені 20 років, я студентка Харківського медичного університету, займаюсь зараз дистанційно.

24 лютого ми мали йти на пари. Ввечері в гуртожитку готувалися, збирали сумки на заняття. Ранок почався з криків, що почалася війна. Ми чули, як працювала артилерія в нашу сторону, був просто хаос. Чи можна виїхати з міста, ще ніхто не знав. 

Я почала збирати речі, ноутбук, кошти, намагалася викликати таксі, але ніхто не їздив. Місто просто стояло, метро не працювало. Майже півтори години я чекала на таксі. Вартість була шалена. Але виходу не було - мені потрібно було виїхати хоча б на виїзд з міста в сторону Полтавської області. Часу в мене це зайняло п’ять годин: були дуже великі пробки, люди просто йшли пішки. 

З Кременчука за мною приїхав дідусь - він мене забрав, і близько шести годин ми їхали додому, в Кременчук. Наразі я тут і знаходжусь.

Шокували вибухи і колони танків, що йшли у нас під гуртожитком. Перед вікнами підбили три танки. Чути звуки залпового вогню в нашу сторону було дуже страшно, ніхто не був до такого готовий.

На спочатку війни в магазинах був дефіцит. Але не можу сказати, що для мене це було критично. Мені просто пощастило, що я виїхала в перший день війни.

Під час війни я не бачу майбутнього - в мене навіть немає ніяких думок чи планів на майбутнє. Зараз думаю, як прожити цей день, а наперед не думаю, тому що 24 лютого показало, як все може змінитися за одну хвилину, одну ніч.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки молодь переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій