Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Дмитро Іванович

«На блокпостах обстрілювали, людей не пропускали, відбирали речі»

переглядів: 166

Я з жінкою і двома дітьми жив в Энергодарі. Шокувало, що, незважаючи на небезпеку, росіяни обстріляли атомну електростанцію.  

Наше місто окупували й там стало некомфортно жити, працювати і вчитися. Магазини були напівпорожні, ціни підвищились у два-три рази, дефіцит продуктів, аптеки були пусті й зачинені, з ліками було тяжко, але допомагали волонтери із Запоріжжя. Більшість комунальних підприємств працювали наполовину. Атмосфера була несприятлива, і ми 5 березня виїхали до Запоріжжя.

Моя сім’я і всі мої рідні й близькі виїжджали різним транспортом у різний час, керуючись обставинами. В одному напрямку їхали вісім годин через Василівку. Інша колона виїжджала через Оріхів, вони майже 14 годин діставались до Запоріжжя. Там росіяни не пропускали, ще й обстрілювали. Тяжко було дивитися на ці блокпости: у людей забирали речі, знущались. Це було дуже неприємно, але нічого не вдієш проти зброї.

Я думаю, на все хвала нашим ЗСУ - вони все спланують, все зможуть. І якщо наше населення буде підтримувати їх, то все буде добре. Треба вірити в Україну, треба вірити в ЗСУ – і все буде добре. Шокує, коли гинуть співвітчизники, наші військові. Шана їм. Це все повинні пам’ятати ми і наші діти.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Енергодар 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло сім'ї з двома і більше дітьми внутрішньо переміщені особи 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій