Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вероніка

«Ми дізналися, що таке «Гради»

переглядів: 912

Війна для мене – це трагедія, стрес серйозний, це кинуті напризволяще долі, поламані кар’єри, психічно травмовані діти й дорослі.

Я пам’ятаю 2014 рік, літній період. У нас у Маріуполі були якісь військові дії, танки, колеса палили. Я дуже не заглиблювалась у процеси, дізнавалася від знайомих, що відбувається. Удень я була на роботі, ввечері особливо нікуди не виходила. Постійно говорили, що десь військові або танки, хтось бігає з димовухами, шашками.

Коли в Слов’янську почалися військові дії, знайомі телефонували, дізнавалися, де можна переночувати. Люди почали залишати Донецьку область. У червні чи липні приїжджали до нас знайомі з Донецька. Кілька днів побули й поїхали до Києва.

Ми чули, як неподалік гуркотіли вибухи, як літаки літали над нами. Потім були залпи гармат – і земля тряслася. Ми дізналися, що таке «Гради». Це був серпень 2014-го.

Ми дізналися, що таке «Гради

Тоді в нас на роботі один із керівників показав бомбосховище, яке знаходиться в підвалі. Відбувався наступ на нас. Звісно, ми всі хвилювалися, щоб не пішли на Маріуполь.

Зараз життя змінилося повністю. Усе змінилося: кар’єри, професії, плани життєві. Тепер ми планів ніяких не будуємо, живемо одним днем. Хвилюємося, що перервалися наші родинні зв’язки, наприклад, із близькими або дітьми, які залишилися на тій території.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2014 2021 Текст Історії мирних жінки 2014 психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення розлука з близькими 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій