Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наталія Борисівна Павленко

«Ми намагалися так зробити, щоб було видно, що ніби тут ніхто не живе»

переглядів: 394

Завішували вікна, щоб не було видно, як світиться світло. Так Наталя Борисівна згадує про місяць в окупації, дуже боялася, щоб  чоловіка не розстріляли російські солдати. Троє дітей, чоловік колишній АТОшник – вибору не було, довелося виїжджати. Нові незвичні почуття не давали жінці заснути першої ночі війни. Російські солдати на блокпостах дуже здивували Наталю: «… були одягнені як бомжі, у якихось там кросівках підратих і форма якась у них облізла, обдерта і вони якісь замурзані, брудні були». Коли ж приїхали до українських солдатів, жінка зі сльозами розповідає, що захотілося всіх обійняти, майже весь автобус плакав. Через відсутність трудової книжки жінка не може знайти роботу, тому вирішила допомагати в Запоріжжі волонтерам - «душа радіє від цього». Наталя вірить, що життя в Україні зміниться на краще, люди стануть добрішими і робота буде для всіх.

Ми намагалися так зробити, щоб було видно, що ніби тут ніхто не живе

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2022 Аудіо Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення вода житло робота внутрішньо переміщені особи окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій