Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Леся Деревянкіна

«Ми спали на підлозі у передпокою з дітьми»

переглядів: 509

Снаряд впав на дворі. На щастя, господарі ночували в безпечному місці. Виїхавши з міста, родина Лесі Деревянкіної вважала, що війна скоро закінчиться. Але витримали на чужині лише три місяці, дочекалися закінчення бойових дій вже дома.

Перший день війни, пам’ятаю, була біля дому. Ми живемо недалеко від автостанції, траси. Я пам’ятаю, як зібралося дуже багато машин, тому що не пропускали вже на Луганськ біля нашої автостанції. Дуже всі знервовані, злякані стояли. Ми бачили тих людей в чорному одязі з автоматами, які по дорозі стояли. Люди на машинах стояли, нікого не пропускали, перевіряли з автоматами, заглядали в машини. Це пам’ятаю. 

Військові дії я не бачила на власні очі, тільки як тут, у нас на подвір’ї між домами впав снаряд. У нас вікна повибивало на балконі, в кухні, всюди. Це було вночі, ми спали на підлозі у передпокою з дітьми. Біля будинку впав снаряд – дім побив, вікна повипадали. 

Ми спали на підлозі у передпокою з дітьми

Весь час я переживала за дітей та чоловіка. Ми всі працювали весь час. Чоловік на роботу ходив під обстрілами, працює тут в рейсі. 

Мої рідні живуть у Львові. Вони запрошували, говорили, щоб звідси виїжджали. Ми не хотіли, думали, що це не так серйозно, скоро закінчиться. Все не закінчувалось. Ми тоді в 2015 році все-таки поїхали у Львів на три місяці. Діти захотіли повернутися сюди – і ми приїхали.  

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Щастя 2014 2015 Текст Історії мирних жінки 2014 2015 переїзд зруйновано або пошкоджено житло обстріли безпека та життєзабезпечення житло
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій