Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Олександрівна Кривенко

«Ми ходили з білими пов'язками на руках»

переглядів: 343

«У нас не було думок, що росіяни прийдуть до нашого міста. Ми думали, що все пройде повз», - розповідає Єлизавета Кривенко з Полог. Каже, що щойно до міста увійшли російські війська, то відразу зникли світло, вода, газ та мобільний зв'язок. У магазинах не стало продуктів і людям довелося виживати лише на тих запасах, які вони мали. Населений пункт почали сильно обстрілювати, і дівчина чотири дні не виходила з дому. "Емоційно було дуже важко, коли ми лежали на підлозі і не розуміли, чи прилетить у наш будинок чи ні" - згадує вона. Одну її знайому вбило на вулиці уламками. Ліза каже, що ходити вулицею було дуже страшно. По-перше, тому що снаряд міг прилетіти будь-якої миті, а по-друге, тому що окупанти могли зупиняти місцевих мешканців та перевіряти документи. Щоб не привертати увагу, дівчина вдягала на себе весь старий, брудний одяг та вішала білі пов'язки на руки.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки пенсіонери молодь переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій