Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Сергіївна Юрченко

«Ми до останнього сиділи, а вирішальним моментом стало, коли стали над нами ракети літати»

переглядів: 355

«Ми думали, що окупанти постріляють і підуть, а вони залишилися там», - згадує Діана Юрченко з Полог. Про те, що почалася війна, їй повідомив син, який служить у ЗСУ. Каже, що коли їхнє місто окупували російські військові, то перебувати там стало дуже страшно. У місті не було продуктів та хліба і людям не було чим годувати дітей. А коли село почали обстрілювати, то десятирічна донька Діани дуже злякалася. Тож сім'я вирішила виїжджати на підконтрольну територію. Але бензину вони мали, щоб заправити лише одну машину. Тому другу вони підчепили на трос і так виїжджали з Пологів. Говорить найстрашніше було проходити російські блокпости, а коли вони побачили українських військових, то дуже зраділи.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Пологи 2022 Аудіо Історії мирних жінки діти переїзд обстріли безпека та життєзабезпечення освіта житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа розлука з близькими 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій