Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Володимирівна Мовчан

«Чоловік сидів у дворі і йому прямо в голову влучив осколок»

переглядів: 433

Я проживаю в селищі Петропавлівка, тут мої батьки, тітка і сестра. У мене є чоловік і дитина. Багато людей з селища поїхали. Мені здається, що з кожним роком стає все важче. Ми виживаємо. Роботи дуже мало, а якщо вона і є, то зарплати маленькі.

До війни я вчилася в Луганську, а зараз найближче доступне місто для нас – це Сєвєродонецьк. Луганськ розташований значно ближче, але поїхати туди ми не можемо.

Пам'ятаю день, коли почалися перші обстріли. Я перебувала в Луганську, мені подзвонили батьки і сказали, що перед «Ювілейним» щось горить. А потім були попадання в районі СБУ в місті.

Чоловік сидів у дворі і йому прямо в голову влучив осколок

Це було дуже страшно, тому що на той момент в Луганську людей взагалі не було, хоча раніше був великий рух. Коли я їхала з міста, були порожні вулиці. Ми їхали на машині манівцями.

Зараз тут немає ніяких секцій, куди можна було б віддати дитину. Це мене турбує найбільше. Нам ніби не вистачає повітря. Виїхати не можеш, бо тут рідні, житло. Кинути все і виїхати ні з чим дуже складно.

Не можу з упевненістю сказати, що відчуваю себе в безпеці. Наприклад, вчора обстрілювали Станицю і довколишні селища. У цей час ми з дитиною були в лікарні. Вдома ти знаєш, що можеш в підвал спуститися, а тут просто сидиш. У лікарні є бомбосховище, але все одно було дуже моторошно.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Петропавлівка 2014 2021 Текст Історії мирних жінки діти психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я Обстріли Луганська
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій