Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Оксана Анатоліївна Радченко

«Моє місто обстрілювали постійно: одного разу після прильоту ракети, вилетіли шибки у моїй квартирі»

переглядів: 51

Я жила у своєму рідному місті Херсон, коли почалась війна. Одного ранку я прокинулася від тривожного дзвінка сусідки, яка повідомила мені про це. Я не могла повірити, що це правда.

Найбільша складність для мене була з ліками та готівкою. Я мала проблеми зі здоров'ям, але в аптеках не було нічого. Я домовлялася з волонтерами, які могли заїхати на окуповану територію і привезти мені потрібні препарати. А грошей у мене не було, бо я втратила роботу.

Я шокувалася, коли дізналася, що моя сусідка - колаборантка. Вона надала свою квартиру окупантам, які жили через стінку від нас. Я боялася за своє життя. Моє місто обстрілювали постійно. Одного разу після прильоту ракети, вилетіли шибки у моїй квартирі. Я зрозуміла, що мені треба виїхати звідси. Я була дуже щаслива, коли настав день деокупації мого міста. Я плакала від радості і вдячності нашим бійцям і волонтерам.

У мене немає таких речей, які б нагадували мені про війну. Тільки спогади і надія на мир.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2023 Текст Історії мирних жінки переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я їжа окупація 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій