Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ангеліна Спіцина

"Моя суперсила в тому, що я європейка"

переглядів: 52

Спіцина Ангеліна

Бердянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 , 9 клас

Учитель, який надихнув на написання есе: Гапоненко Наталія Петрівна

«Чому бути українкою – це моя суперсила»

Я – українка! Пишаюся тим, що довелося народитися у країні зі славетною історією, багатою культурою, тисячолітніми традиціями, мужнім та непоборним народом.

Наша славетна історія надала нам можливість гордитися своїми предками: Ярославом Мудрим, Володимиром Великим, княгинею Ольгою, які сформували державу на наших землях, забезпечили її становлення і розквіт.

В історії кожного народу є імена, з якими пов’язана їх слава, велич і національна гордість. Саме такими є для України імена Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки. Символи любові до рідного краю, символи волелюбності, сміливості й чесності, що не боялися жодних випробувань та заборон.

Пишаюся своєю мовою. Українська мова – одна з найпрекрасніших у світі. Вона була, є і буде спільним знаменником єднання нації, державності, відродження та розквіту України. Ми маємо мову, маємо можливість бути почутими. Маємо обряди та традиції, які дарують неповторність та душевність кожному нашому святу. Ми маємо свій код нації, сакральний символ українців, що крізь століття пише нашу історію візерунками на українській вишиванці.

Силою української нації є подія 1991 року, коли наш народ сміливо заявив про свої наміри самостійно вирішувати долю Батьківщини, будувати незалежну країну, мати можливість вільно спілкуватися рідною мовою, прославляти нашу історію. Тоді українці зробили свій єдиний правильний вибір, який довів усім країнам, що ми бажаємо самостійності, а не вікової залежності від інших країн.

У 2013 році українці змогли заявити про себе у світі, показати, чого вони дійсно варті. Велика світоглядна революція відбулася в українському суспільстві. Її основою стали події Революції гідності, які були поштовхом до суспільних і політичних зрушень в Україні. Усім відомо, що причина Революції гідності - відмова політичного керівництва України від курсу на Європейську інтеграцію. Не дивно, що український народ виступив проти дій уряду, адже наша країна завжди прагнула підтримувати економічні та соціальні зв’язки з народами Європи. Українці не побоялися вийти та відверто сказати: «Ми – вільний народ!».

Моя суперсила в тому, що я європейка. Україна – серце Європи. Наша держава розташована у самому центрі Європи, тому резонно вважати її повноправною європейською країною, а жителів цієї території – європейцями. На мою думку, цей вислів вказує на схожість наших принципів з європейськими, на національний характер, притаманний усім українцям, на історичну популярність і значущість України. Тому можна з впевненістю стверджувати, що ми європейці не тому, що так склалися географічні умови, а тому, що ми маємо національне самоусвідомлення, відрізняємось прогресивністю думок і патріотизмом.

Про незламність духу і непереможність українського народу свідчить історія його опору окупантам і створення незалежної держави. Усвідомлюючи небезпеку втрати рідної країни, українці знаходили шляхи вирішення державних проблем, палким словом надихали зневірених, невтомно піднімали кожного на боротьбу, зміцнюючи віру у власні сили.

Перемоги відважних українських воїнів проходять червоною ниткою в історії нашої держави. Захоплення викликають: князівські дружини, козаки, УПА, сьогоднішні добровольці, десантники, прикордонники. Війна відродила українські збройні сили. Витримка й відважність бійців дали нам ще один привід для гордості.

Щодня ми чуємо про героїчну боротьбу наших захисників. Щоб допомогти в боротьбі із загарбниками, наблизити перемогу України і зібрати кошти для допомоги ЗСУ, ми вигадуємо різні способи. Виготовляємо й продаємо патріотичні прикраси, разом із мамою та бабусею випікаємо та продаємо солодощі, купуємо ліки та засоби особистої гігієни, плетемо маскувальні сітки, донатимо кошти для придбання необхідної техніки.

Я щиро вірю в перемогу, в невмирущість української нації. Україна вічна, бо вічний її народ. А головним підтвердженням цьому є незламний дух, надзвичайно сильний і витривалий народ, який здатен захищати себе й боронити свою країну.

Україна - це наша країна. Бережімо її! Пишаймося нею! Україна – це наша суперсила.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бердянськ 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій