Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Бохенко

"Моя сестра померла через обстріли"

переглядів: 196

Бохенко Єлизавета

9-Б клас, Коблівський ліцей Коблівської сільської ради

Вчитель, що надихнув на написання: Зав'ялова Галина Миколаївна

Конкурс есе "Війна. Моя історія"

24 лютого, шоста ранку: я прокинулась за годину до свого будильнику, але не від вибухів, а з різким відчуттям занепокоєння. Я проігнорувала свої негативні емоції, бо була заряджена на дуже гарний день зі своїми шкільними друзями.

З січня по 24 лютого я була мабуть найщасливішою людиною. Дуже задоволеною своїм життям. З поглядом у майбутнє в якому тільки благополуччя! Але кляті виродки відібрали в мене найцінніше і тепер мені дуже боляче жити.

24.02 я йшла на автобусну зупинку з думками як класно ми проведемо день (в той день я хотіла зізнатися в теплих почуттях хлопчикові якому я теж була небайдужа), але в житті цього так і не сталося… Коли я дійшла до зупинки нікого не було окрім охоронця, який повідомив мені що школа не працює. Але не сказав причини. Мене це дуже розлютило і я швидко повернулася, щоб сповістити про це сім’ї. Вони збиралися на роботу і також не знали про початок повномасштабного вторгнення. Тому ми, спантеличені, поїхали розібратися що до чого.

Не встигла я ступити на територію школи, як незнайомка сказала нам про воєнний стан, але я все одно до кінця не хотіла визнати що почалась війна, мені було дуже страшно від цієї думки.

Ми повернулися і одразу почали дзвонити близьким. Потім до нас дійшло звернення Володимира Зеленського і я просто сиділа у ступорі. З жахом на очах я остаточно усвідомила що відбувається лише коли почалось метушіння по дому. Тоді я взяла себе в руки і почала хоч чимось допомагати дорослим. Ми облаштовували підвал, до нас їхали родичі з 3-річною дитинкою.

Перша ніч була жахлива.

Ми всі прощались з життям.

Я дуже нервувала, бо моя сестра була в Миколаєві в небезпечному становищі, біля неї прилітали снаряди.

Початок боротьби за незалежність нашого народу остаточно дав мені зрозуміти, що я патріот своєї країни, тому я почала вести соціальні мережі де розповсюджувала правду про ситуацію в Україні та просто підтримувала та підбадьорювала людей (за день на мене підписалось 1000 підписників). Але так продовжувалось лише до найстрашнішого дня в моєму житті..

29.06.2022 остаточно поділило моє життя на «до» та «після».

За цей час я дуже зблизилась зі своєю сестричкою. Після смерті нашої мами ми були відокремлені одна від одної. Нарешті я відчула тепло та підтримку найріднішої людини – своєї сестри. Стосунки між нами стали більш довірливими, підтримуючими та сповненими любові і розуміння.

Але російські нелюди відібрали її в мене. Вони забрали її життя.

За декілька днів до цієї події ми розмовляли з нею про домашніх улюбленців. Вона казала що хотіла купити собі білого котика з жовтим та блакитним очами, як символ України.

І саме в день її загибелі, коли її душа покинула цей світ - у нас в домі з’явився саме такий котик якого вона так хотіла. З самого ранку було дивне відчуття порожнечі, нібито немає моєї половини, без якої я не можу існувати.

Ще не знаючи про її смерть, ми поїхали до міста по справах. Там ми побачили як посеред міста несли труну, сприйнявши це за поганий знак я була налякана.

Приїхав додому я кинулася до телефону – перевіряти чи є відповідь від сестри. Відповіді не було. І це ще більше підсилило мою тривогу. Я почала дивитися новини, де говорили про влучання у будинок. Як тільки я показала своїм батькам новини, в цей же момент мамі подзвонили з новиною про це жахіття. Після цього дзвінка я не змогла себе стримувати, я ридала та кричала від цього нестерпного болю. Та надія на возз’єднання з сестрою, яка жила в мені – пішла слідом за сестрою. Вона померла фізично, а я морально. Це був найжахливіший час за все моє життя і переживали ми його у тому темному, холодному підвалі.

Я довела собі наскільки сильною я можу бути.

Час зовсім не лікує, лікує - ставлення до ситуації, яке я змогла змінити.

Я живу з вірою у душі, що моя сестричка перебралася до мене в серце і стала одним цілим зі мною.

Я поділилася своєю історією зовсім не заради винагороди, а в першу чергу, щоб люди розуміли наскільки ж важливо цінувати рідних та близьких кожного дня.

Дякуйте за кожну можливість побути з ними фізично, будьте з ними щирими та не скупіться на прояви вашої любові до них.

Цінуйте поки маєте. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 2023 Текст Історії мирних діти переїзд обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення сім'ї з двома і більше дітьми діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій