Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Володимирівна Мадій

«Моя розірвана душа болить, як і душі в моїх дітей»

переглядів: 229

З вбитого Маріуполя – до нового життя з плямою у душі та втраченим майбутнім, і для Вікторії це вже не перший побіг 

Я спокійно спала, коли раптом зателефонувала дочка і сказала, що почалася війна. Я не повірила - все було, як в тумані. А далі... Все це боляче. Ми у цій війні все втратили. Це наша друга війна, бо перша почалася для мене і моїх дітей ще у 2014 році. 

Ми пересувалися з Маріуполя до Білосарайської коси: це дуже близько від самого Маріуполя. Там теж не було їжі, світла. Ми з дітьми ходили по хатах, бо в магазинах було пусто. Так ось, мене шокували ті місцеві люди, які в такий важкий час брали з нас за їжу втридорога. Це був жах! Але ми купували, бо дітям треба було щось їсти. Але там були й добрі люди, дай Боже їм здоров’я.

Це війна – а для моєї сім’ї це друга вже війна, бо ми бігли з Донецька ще у 2014-му, - дуже для нас важка і морально, і матеріально.

Бо в цю війну ми лишилися усього. Бігли з однією торбиною, залишивши всі свої речі, все що в нас було у квартирі.

Моя сім’я виїхала з Маріуполя і зараз ми доїхали до Києва. До Києва ми добиралися довго. І нас в Бердянську прихистив наш знайомий, на базі «Артурс» безкоштовно. Потім ще одна знайома прихистила нас на деякий час у Києві лише за квартплату. А ще ми дуже-дуже вдячні вашій допомозі! Бо втратили все, і коли в тебе на руках є неповнолітні діти, а чоловік хворий і йому вже 67, а ти у свої 55 не можеш знайти роботу, дуже без допомоги важко.

В мене є розірвана душа, і вона дуже болить, як і болить вона у моїх дітей.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери діти 2014 переїзд психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення здоров'я харчування дітей робота сім'ї з двома і більше дітьми літні люди (60+) діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа 2022 окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій