Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Туркіна

«Моя родина – це моя фортеця!»

переглядів: 14

Туркіна Ірина, учениця ЦДЮТ МАН Секція "Літературна творчість"

Вчитель, що надихнув на написання есе - Василенко Оксана Миколаївна

Чому бути українкою – це моя суперсила?

Людина, напевно, приходить у цей світ з певною програмою та завданням. Інакше й бути не може! Бо життя тоді стало б безглуздим та одноманітним… Сім’я, родинне виховання – це та основа, від якої залежить майбутнє людини її генетичний код.

Ідентичність бере свій початок, мабуть, із слабкості людської натури. Люди не могли вижити одні в природі.

Так, природньо, сформувалась перша колективна ідентичність – родина, нація,  держава. Кожен народ, соціальна група, мають свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення яких відбувалося протягом багатьох століть.

Моя родина – це моя фортеця! Мої дідусі й бабусі освічені, знають і бережуть українські традиції. Бабуся Ольга – гарно вишиває рушники, а дідусь Іван – майстер на всі руки та мудрий порадник для батьків і для мене. Я пишаюсь тим, що українка, що можу ходити в гості до знайомих, сусідів у будь-який час і вони завжди раді мені. Такі вже ми українці гостинні!

А природа моєї України – це безмежні колосисті поля, вишневі та яблуневі сади, повноводні ріки та синьоокі озера, різнобарвні луги та затишні гаї, мальовничі села та великі міста. Де ще у світі є така краса? Де ще так заливисто витьохкують солов’ї, а пшеничне поле зливається із синню погожого неба, разом витворюючи кольори національного прапора?

Літо, зазвичай, проводжу у бабусі в селі, тому добре знаю, як ароматно пахне хліб, випечений на дровах у великій печі, як вранці холодні крапельки роси лоскочуть босі ноги, та як кіт Тимко тихо муркоче біля мисочки з свіжим молоком. Ці теплі, радісні спогади залишаться на все життя. У цьому і є сила моєї нації! Моя суперсила!

Я - учениця десятого класу, але через рік-два - продовжувач прекрасних і величних традицій своїх дідів, батьків, і творець майбутнього!

Для мене бути українкою, в першу чергу – це знати українську мову, бо від початку великої війни українська остаточно стала мовою свободи, опору та гідності…

Я ніколи не залишу Україну! Я тут народилася, мені тут усе рідне і миле! Я хочу навчатися на лікаря-стоматолога, щоб лікувати українців. Так я бачу своє призначення, свою програму дій.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Южноукраїнськ 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення освіта діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій