Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Станіслава Метьолкіна

"Моя найзаповітніша мрія – бачити свою землю вільною, щоб в ній жили щасливі люди"

переглядів: 33

Метьолкіна Станіслава

2 курс, Фаховий коледж НФаУ
Вчителька, що надихнула на написання – Бондаренко Олена Вікторівна

Моя Україна майбутнього

Мир – це поняття, яке має глибоке та широке значення і яке кожен уявляє по-своєму. Що для мене є цей мир? Це не тільки спокій у небі та відсутність тривог, а й змога прогулятися освітленими вулицями під нічними небом, усіяним зорями; насолода від яскравого феєрверк – шоу в небі під час улюблених свят; відпочинок у бабусі в селі, смачна полуниця та малина з її саду.

Для мене мир асоціюється зі словом «бажання». Бажання жити, вчитись, відчувати, творити і не хвилюватися, що життя твоє чи твоїх близьких забере якась ракета чи снаряд.

Бажання повернутись в свою країну - Україну, зайти до своєї квартири, взяти до рук свої речі, побачити та поговорити зі своїми рідними і друзями, а, може, й попрощатися з кимось навіки. Мир – нормальний стан людини, коли вона живе, розвивається, досягає поставленої мети, шукає гармонійного та щасливого життя, а також вирішує конфлікти без насильства.

На сьогоднішній день моя найзаповітніша мрія – бачити свою землю вільною, щоб в ній жили щасливі люди. Фантазія також малює якісь казкові високотехнічні винаходи та людей-роботів, але подивимося реально: важливим моментом в завтрашньому України є її культурний розвиток.

Вже зараз письменники, музиканти, художники, режисери закладають основи для майбутньої величі національного мистецького зростання.

Тому вже зараз у свідомості українців укорінюється символ сильної та сміливої людини, яка готова зі зброєю в руках стати на захист свободи держави, віддати за неї життя. Українські митці змальовують образ нашої країни, яка є краєм світлих і талановитих людей, які шанують минуле і сміливо йдуть у майбутнє.

Ніхто не знає, наскільки близько перемога нашої держави, але точно знаю, що вона з кожним днем наближається. Що я зроблю після цього тріумфу? Мені здається, в перші хвилини від такої новини з’явиться відчуття невіри в те, що це відбувається насправді і що все це не сон. Обов’язково після перемоги одягну святкову сукню і відвідаю місця свого дитинства, прогуляюсь вуличками свого міста, зайду до рідних, друзів, а також поклонюся могилам тих, хто поклав життя заради цього радісного і водночас сумного моменту. Я думаю, що всі хочуть зробити те, що не встигли до війни: навчитись малювати, кататися на роликах, подарувати маленькій сестричці великого іграшкового ведмедика, поплисти з друзями на байдарках по річці Сіверський Донець, допомогти сусідкам висаджувати квіти у дворі і багато – багато інших цікавих та корисних дій.

Знаю, що всі мріють про перемогу і про прекрасне майбутнє нашої країни, бо Україна живе в наших серцях і думках назавжди.

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

Оці степи, це небо, ці ліси,

Усе так гарно, чисто, незрадливо,

Усе як є – дорога, явори,

Усе моє, все зветься – Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

Що хоч спинись і з Богом говори.( Л. Костенко)

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій