Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Людмила Іванівна Гірченко

«Моя квартира ціла, але ні вікон, ні дверей, ні даху немає»

переглядів: 10

Мені 71 рік. Була в Лимані, син мене евакуював до 7 квітня у Костянтинівку, бо тоді під Лиманом йшли бої. Через декілька днів звідти вже неможливо було виїхати.

Я жила в домі з п’яти під’їздів – вже пів дома немає. Його треба повністю зносити. Середня частина дому, де моя квартира, залишилась ціла, але ні вікон, ні дверей, ні даху немає. Коли Лиман звільнили, син їздив і ремонтував, щоб хоча б не заливало. 

Ми ж надіялися до останнього, що наше місто не захоплять. Син приїхав машиною, ми взяли літні речі, трохи осінніх, і все. Дві сумки кинули в машину і поїхали. 

На той час Костянтинівка була більш-менш спокійна, а зараз уже і в Лиман не поїдеш, і Костянтинівка неспокійна. Ну, доводиться жити в Костянтинівці, бо як син тут працює. Виїжджати будемо в останній момент, поки не евакуюють підприємство.

У мене діабет більше ніж 30 років. З ліками тут більш-менш нормально, я тут отримую. Дуже хочу додому, хоча розумію, що там дуже неспокійно, люди не живуть, а виживають. Опалення там немає, світло дали в грудні того року, воду не подають по під'їздам, тому що немає мешканців і ніхто ж не знає, що там квартирах, бо частина квартир розбитих.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Лиман 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій