Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Уляна Слободянюк

"Моя країна була прекрасною, а буде ще кращою"

переглядів: 10

Слободянюк Уляна

учениця 8 класу Слободо-Шаргородського ліцею Шаргородської міської ради Жмеринського  району Вінницької області

Учитель Войцехівська Світлана Олександрівна

Моя Україна майбутнього

Ляскає зубами гусеничних траків війна, цокотить кулями, глушить вибухами, жалібно чавкає в розмоклій землі, пахне порохом, кров’ю та біллю, страхом та смертю. Ця клята війна забрала у нас вже тисячі солдатів та мирних жителів…  І це роблять ті, які називали себе “братьями”! Ці нелюди стерли вже не одне село та місто у нашій прекрасній Україні. Цього ніколи не забудемо та не пробачимо. Люди створені зовсім не для того, щоб вбивати один одного або ж ділити територію. Невже не можна, щоб всі жили мирно, не ворогували?

На мою думку, Україна в майбутньому – це країна, що живе у мирі.

         Мир – це тоді, коли люди живуть в достатку, а країни між собою дружать, а народи їх спілкуються.

Як на мене, моя країна була прекрасною, а буде ще кращою, це – факт. Я бачу її сучасною, витонченою, цікавою та просто дуже затишною. А наша багата культура продовжить розвиватись, вражаючи нас та й увесь світ  своєю багатогранністю. Навіть сьогодні, у ці грізні дні, багато моїх ровесників пишуть вірші, танцюють, співають, малюють. Моє покоління, вважаю, дуже креативне та талановите. Ростуть ті, хто відбудує і збудує нашу країну, та і просто ті люди, які дійсно гідні жити в УКРАЇНІ!!!

Всі ми не просто чекаємо на нашу перемогу, а підтримуємо ЗСУ! Я молюсь за кожного воїна, кожного дня о 09:00 ранку вшановую наших загиблих воїнів, беру участь у благодійних ярмарках та концертах, допомагаю нашим учителям виготовляти окопні свічки, матері – готувати для наших захисників смаколики, пишу листи-побажання. Ось так наразі підтримую я та мої однолітки нашу країну, хто як або чим може.

Наша Перемога, це буде особливий день… Всі тати, мами, брати, сестри повернуться додому. Все нарешті буде добре. В день нашої Перемоги радітимемо, що вже будемо спокійнішими за рідних, не буде повітряних тривог, не лякатимемось будь-яких звуків у небі… Якщо здолаємо ворога, то невже не зможемо відбудувати, прикрасити та відновити свій дім, свою Україну?

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Шаргород Текст Історії мирних діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій