Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Сергій Вікторович Тригуб

"Моя донька народилася у підвалі"

переглядів: 138

Ми були у розпачі, коли розпочалися воєнні дії 24 лютого. До війни я працював, під час війни на роботі було скорочення. Коли почалося вторгнення у місто Харків, моя дружина перебувала у пологовому будинку, і донька народилася у підвалі. 

24 лютого зранку зателефонувала мама дружини і повідомила про початок війни. Я це почув, але в голові це не вкладалося. Зателефонували з роботи і сказали, щоб залишався вдома. Я спочатку думав, що це якийсь жарт,  а коли почалися обстріли по районах, то стало моторошно і зовсім не до жартів. 

Найбільше шокувало, що моя дитина, яка народилася під час війни, прожила лише рік, і вже стільки всього поганого у своєму житті побачила, а гарного - майже нічого. Вразило те, що дружина повинна була під обстрілами народжувати.

Ми виїздили з Харкова, перебували певний час у Полтаві. 

Ми вже виїжджали в середині березня, були контакти, домовилися, приїхали, вивезли нас маршруткою. Добиратися по місту було складно, тому що таксисти дуже великі гроші вимагали. Через знайомих знайшли людину, яка за мінімальну суму довезла до місця, де відбувалась евакуація.

У Полтаві не було ні знайомих, ні рідних. У дитини було запалення легенів, тому їхали у найближче місце, де було більш-менш тихо і де дитину могли лікувати. Через певний час повернулися додому у Харків.

Багато хто з людей просто допомагав. Ми переїхали взагалі без нічого. Допомагали люди речами, дитячим візком, ліжечком для доньки. Це були людські вчинки, які допомогли пережити складні часи. 

Життєві цінності не змінились. Для мене це родина. Що б там не було - війна чи мир. 

Будемо жити далі, відбудовуватись. Я думаю, що видихнемо з полегшенням. Після нашої Перемоги спокійніше буде жити. Бо лягаєш спати і не знаєш, що вночі відбудеться: прокинешся, чи ні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій