Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Каріна Войнікова

"Моя бабуся пережила голодомор. Вона знала як це, коли шматочок хліба для тебе - це щось божественне"

переглядів: 146

Войнікова Карина, учениця ЗЗОШ "ОСНОВА", м. Запоріжжя

Конкурс есе "Один день"

Я вважаю, що війна – це воєнно – політичний конфлікт, між двома або декількома державами, де головнокомандувачі або керівники, цих держав не поділили між собою територію, гроші тощо. Через те, що вони там щось не поділили, змушені страждати країни та зовсім невинні люди та діти. Чому так? Чому не можна жити в мирі, злагоді та добрі. Це не вигідно. Коли почалась війна, мене ще не було на цьому світі, тому я не можу з точністю відповісти на це питання. Але я гадаю, що я усвідомила ту мить коли почалась війна і вона була, тоді, коли я побачила перші спогади, шанування тих, хто відіграв значну та важливу роль в ході війни. Наприклад, Запоріжжя.

Коли прогулюєшся на острові Хортиця, ти звичайно згадуєш, що на цих місцях колись проводились воєнні дії. Як билися козаки з ворогами міста та країни. А в Києві, не можливо забути про місце « Бабин Яр». Коли цю подію згадує, то з’являються мурахи по тілу… тисячі розстріляних людей.

Це було дуже страшно і жорстоко. Для моєї родини, а точніше для дідуся і бабусі, повоєнні дні згадуються важко й боляче. Моя бабуся пережила голодомор, вона знала… як це, коли шматочок хліба для тебе це щось божественне… та дуже необхідне, для того щоб вижити. Вона знала, як це, коли люди пухли від голоду. А ось мій дідусь був учасником бойових дій на Україні. На жаль, я не застала його коли він був живий, цю інформацію я дізналась від мами. І я це дуже шаную і пам’ятаю.

Хід війни дав про себе знати. По – перше це зруйновані будинки, міста. Це трагічний відбиток у пам’яті людей та їх родичів, це коли сім’я лишається близької людини. Також, напевно, це повністю зміна психічного стану людини, якщо вона в ті часи та роки вижила.

Звісно, коли чуєш слово війна, воно накликає на неприємні відчуття: страх, відчай, біль, трагізм, криза, голод, жорстокість, сила. І я впевнена, що всі ми десь глибоко в душі, бажаємо щоб над нашими головами було мирне, синє небо. Це і можна назвати миром, адже мир – це спокій на рідні землі, на землі України!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2021 Текст Історії мирних пенсіонери діти 2014 безпека та життєзабезпечення літні люди (60+) діти 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій