Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Вікторія Кухарчук

"Мова є важливим атрибутом національної ідентичності"

переглядів: 95

Вікторія Кухарчук

Миколаївський фаховий коледж економіки та харчових технологій, 2 курс

Вчитель, який надихнув на написання есе: Платонова Оксана Олексіївна

"Чому бути українкою – це моя суперсила"

Бути українкою — це особливий дар, сповнений віковими традиціями, багатою культурою, видатними особистостями, незрівнянною природною красою та неймовірною силою духу. Це моя найбільша гордість, і через це я відчуваю національну гідність і силу, які важливі для формування мого світогляду і ставлення до життя. У цьому есе я хочу розповісти, чому це саме так, та в чому полягає незламність духу й сила української нації, а також пояснити, що саме я роблю заради Перемоги України.

Україна — це країна, де кожна область має свої унікальні традиції, мову, історичні події та видатні постаті, які внесли свій незабутній вклад у культуру і світову історію. Творчість Тараса Шевченка пронизана глибоким патріотизмом та вірою у світле майбутнє України. Леся Українка у своїх віршах оживляла українську мову та культуру, роблячи їх актуальними. Іван Франко навчив мене активно долучатися до справ суспільства, боротися за справедливість та захищати свої інтереси. Михайло Грушевський, видатний історик, завдяки якому я обізнана в деяких із подій української історії. Це лише кілька імен, які стали символами національної гордості та яскравими прикладами для мене, всіх українців та громадян інших націй. Це надзвичайно вражає!

Україна також славиться своєю природною красою та видатними містами. Наприклад, Карпати — це неймовірно гарний гірський регіон із чарівними пейзажами. Київ є одним із найстарших міст світу із численними історичними пам’ятками. Львів та Одеса мають багатий культурний спадок і вражаючу архітектуру. Ці міста є символами національної гордості та приваблюють не лише мене, але й туристів з усього світу.

Також не можу не зазначити, яка багата, лагідна та мелодійна українська мова. Вона є ще однією причиною, чому бути українкою — це моя суперсила. Мова є важливим атрибутом національної ідентичності, тому ми повинні її берегти й популяризувати.

Але, безумовно, найбільшою гордістю бути українкою є сила української нації. Моя країна має незламний дух, який проявляється під час найскладніших випробувань. Перемога України над росією в повномасштабній війні стала для нас не просто завданням, а метою, ради якої український народ готовий жертвувати буквально всім. Національний героїзм і сміливість наших військових та всіх громадян України вразили світ і довели, що українці — сильні та відважні. Ми стали прикладом того, як громадяни з різних верств населення можуть об’єднатися в одну сильну і єдину націю, готову захищати свою землю, цінності та ідентичність. Так, на жаль, Україна завжди знаходиться під тиском, і жити в ній може бути важко. Геополітичні конфлікти та економічні труднощі не дають моїй країні спокою. Проте саме ця складність формує характер, навчає нас бути міцними та витривалими. Саме ця незламність духу надихає мене на подолання будь-яких труднощів та досягнення своїх цілей, і нагадує, що жодні випробування не здатні зламати справжніх українців!

Навіть перебуваючи за кордоном, я прагну бути частинкою боротьби проти країни-агресора. Я намагаюся регулярно перераховувати кошти на різні офіційні фонди, такі як «Благодійний фонд Сергія Притули», «Фонд Повернись живим» та інші, а також на різні перевірені збори на амуніцію для наших військових, дрони, автомобілі, тепловізори тощо. Це моє, звичайно, дуже скромне намагання зробити якийсь свій внесок у допомогу рідній країні, але я вірю, що кожен, навіть і малий крок, може мати велике значення для майбутнього України.

Підсумовуючи, скажу таке: бути українкою — це моя суперсила, яка надає мені незламності духу та гордості за свою країну. Україна — це моя батьківщина, дім та душа. Я вірю, що в майбутньому — це сильна, процвітаюча держава, яка буде сприяти щасливому життю своїх громадян і внесе вагомий вклад у розвиток світової спільноти. Тож моя сила полягає в тому, що я є частиною великого народу, який завжди знаходить силу боротися за свою незалежність та процвітання. Я завжди буду частинкою України, а Україна — частинкою мене. Пишаюся своєю національністю, пишаюся тим, що я українка!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій