Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Наріне Петросян

«Морально це - страшне випробування»

переглядів: 177

Етнічна вірменка, яка любить Україну всією душею, вимушена була знову бігти з-під обстрілів, як колись її батьки у далекому 1988-му

Я б ніколи не могла повірити, що у наші часи нас зможе настигнути таке лихо. Це було дуже страшно, коли все місто прокинулося від страшних вибухів. І усі почули це жахливе слово «війна».

Я народилася у Баку, мої батьки разом зі мною, маленькою дитиною, бігли звідти від війни, яка почалася у 1988 році. Ми приїхали в чудову країну – Україну. Вона стала нашою другою Батьківщиною. Я хоч і вірменка, але дуже люблю Україну, люблю своє місто-герой Миколаїв.

До квітня ми з родиною знаходилися у Миколаєві. Було дуже страшно: ми постійно чули сильні вибухи і бачили ракети, які пролітали над будинками мирного населення. Ми боялися виходити на вулицю, але інколи доводилось бігти в магазин, щоб купити продукти.

Нажаль, у нашому місті було пошкоджене водопостачання. Це стало тяжким випробуванням для всіх містян, але особливо - для жінок. Оскільки я проживала з мамою і тіткою, ми були вимушені були покинути домівку і поїхати в інше місто, бо морально це - страшне випробування.

Ми переїхали до Одеси. Тут дуже добре ставляться до переселенців. Ми отримували і продовжуємо отримувати гуманітарну допомогу. Це дуже важливо для малозабезпеченого населення.

Я вірю в нашу перемогу! Все буде добре і все буде Україна!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода внутрішньо переміщені особи їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій