Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Андрій Яковенко

"Могила Андрія стала однією із сотень на стихійному кладовищі"

переглядів: 115

50-річний Андрій Яковенко загинув 9 березня 2022 року в Ізюмі. Під час ворожих обстрілів міста він разом із дружиною Наталею та їхньою донькою ховалися в підвалі свого будинку. Після того, як сусідній дім розбило снарядом, сім’я шукала більш безпечне місце і вирішила перебратися до рідні на Першотравневу, 2. Там в укритті вже ховалося більше півсотні людей. Зранку 9 березня під’їзд п’ятиповерхівки обвалився через пряме влучання. Майже всі, хто були там, загинули.

Могила Андрія стала однією із сотень на стихійному кладовищі

Андрій був підприємцем, працював у місцевій оптиці. Любив риболовлю і часто возив родину відпочивати на природу. Молодша сестра Інна згадує, як сильно він також любив читати: «Андрій дуже багато читав. Запоєм! Особливо фантастику. У нього вдома було чимало книг. І він закохав у книги доньку».

4 березня сестра Інна виїздила з Ізюма. Андрій разом із дружиною Наталею посадив дочку в авто родички, а самі залишилися. Сусіди не знають точно, чи він був в укритті в момент удару, чи, можливо, – у квартирі. Сестра згадує – Андрій просто не вірив, що в будинок, де перебуває стільки людей, скерують снаряд.

Могила Андрія стала однією із сотень на стихійному кладовищі в ізюмському лісі. На ній не було прізвища. Рідні припускають, що його та дружину Наталію дістали з-під завалів будинку на Першотравневій 23 квітня.

Джерело: платформа пам’яті “Меморіал” https://www.victims.memorial/

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Ізюм 2022 Текст Історії мирних чоловіки обстріли безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій