Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Карина Миколаївна Сокоринська

"Мир потрібен нам і всім іншим державам"

переглядів: 340

Сокоринська Карина Миколаївна, 15 років, 10 клас, Богданівський ліцей

Конкурс єсе "Війна в долі моєї родини"

Ранок 24 лютого, на перший погляд це мав би бути звичайний день, але сталось те що перевернуло життя всіх українців, моє в тому числі. На нашій території, о четвертій ранку розпочалось повномасштабне вторгнення зі сторони Росії .

Для мене це мав би бути затчайний день в школі, але навіть не встигнувши ще зібратись, я почала отримувати повідомлення, про вибухи в моєму районі та області, і також інформація стосовно ситуації в інших областях.

Класний керівний повідом про те, що сьогодні ми залишаємось в дома. І саме в цей момент я усвідомила: почалась війна. Перше питання до самого себе і оточення було: що ж треба робити?

Потім уже почалась внутрішня тривога за близьких, що не поряд, друзів і всіх інших в тому числі. Обдзвонювали всіх, тисячі повідомлень в соц-мережах.

Емоції зашкалювали , по новинам повідомили, що сталось і що нам потрібно робити. В першу чергу я почала складати тривожну валізу, яка на щастя мені й не знадобилася, але тривога і переживання не давали спокій.

Для мене ці всі події означали зміну мого життя в гіршу сторону , руйнування безліччі планів, страх за життя, своє та рідних і надія на те, що це лише сон який скоро звершиться та Україна переможе. Нові правила життя, запровадження комендантської години було незвично, але з часом звикли всі.

Найбільші емоції були, коли мій брат, не виходив на зв’язок кілька днів, я розуміла що він військовий, що в будь який момент з ним може щось статись, а зв’язку нема і на основі цього в мене почалась депресія, також погіршення здоров’я, зник апетит. Постійні намагання відновити зв’язок з рідними, з братом особливо, коли він почав розповідати про все, що з ним сталось, я просто слухала і очі наповнювались сльозами. Він ще зовсім дитина, але приходиться брати в руки зброю і боротись за мир.

На собі я відчула тільки відблиски впливу війни, бо проживаю я Вінницькій області, з повна зрозуміти, як жилося і живеться на даний момент тим хто проживає у гарячих точках, чи територіях, які часто бомблять, абож військовим, які не були до кінця підготовлені до цього, мені зрозуміти важко .

Мене неймовірно вразила наш український народ, який під час такий подій не падав духом, по максимальному волонтерив. Саме волонтерство врятувало безліч життів, а збір коштів фонду Сергія Притули, який дав нам змогу отримати безкоштовно 3 байрактари, тай щей орендувати супутник, який буле допомагати військовим. От я з впевністю можу сказати, що які б події не відбувались, український народ не зламаний, ми єдині, ми разом переможемо всі незгоди .

Мир для мене на даний час це позбавлення страху смерті в будь-який момент, стабільності і певності в завтрашньому дні. Те що всі наші військові повернуться додому, в те що скоро ми зможемо повноцінно користувались нашими законними звільниними територіями. Мир потрібен нам і всім іншим державам, щоб зрозуміти його цінність .

Війна втритилась в життя кожно українця і не тільки, ми змусили весь світ звернути увагу на себе, допомагати нам, бо ми є оборонно-стримуючою лінією, яка додатково оберігає і всю Європу також .

Віримо в перемогу і мирне життя!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вінницька область 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій