Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Кароліна Володимирівна Сєроштан

"Міняли у орків речі на молоко, мені треба було годувати сина, а не було чим"

переглядів: 85

24 лютого я знаходилася у себе дома в Маріуполі ,у шостій ранку коли чоловік пішов на роботу я почула вибухи ,тоді я була на 36 неділі вагітності і повинна була їхати в лікарню на обстеження,але було так страшно,що я залишилася вдома і вже тоді почала готувати речі на всякий випадок.

Народження мого синочка.Це була сама страшна подія. 17 березня у мене відійшли води і я почала рожати ,а куди їхати під обстрілами ми не знали .Шукали лікарів шість годин і нарешті знайшли ,одного,який зробив мені укол і втік.Народила аж 19 березня ,мені робили операцію лікар-хірург ,без світла У мене почалося ускладнення і треба було робити ще одну операцію ,я не могла ходити неділю і весь цей час коли знов щось прилітало я через біль брала дитину і сідала під ліжко .Коли все затихало я так і сиділа там тому що встати просто не могла ..

Закінчилося все ,їжа ,вода Мій чоловік з матусями утрьох бігали і шукали де можно взяти хочаб води Набирали з річки ,кипʼятили на кострі і пили Міняли у орків речі на молоко ,мені треба було кормити сина ,а у мене не було чим .

Ми сиділи у подвалі з моєю родиною і родиною чоловіка ,звісно були непорозуміння у всіх ,тому що ми не знали що робити і всі були знервовані ,але зараз вже все добре Разом ми не живимо ,хтось поїхав за кордон ,хтось захищає нас ,а ми с сином в Україні і чекаємо на перемогу .

Коли я побачила сина..мене це так зворушило. Це моя перша вагітність ,ми дуже чекали цього .В мене хвороба з якою дуже важко завагітніти але це вийшло і коли я побачила його забула про все на світі.Головне що він живий .

Зараз роботи немає,тому що син ще дуже маленький.До війни я працювала адміністратором у суші барі.Мені дуже подобається розмовляти з людьми ,тому думаю що коли ми переможемо я знов повернуся до своєї улюбленої професії.

У мене шрам на весь живіт ,він кожен день нагадує мені що нам прийшлось пережити і все своє життя я буду памʼятати за це.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки молодь переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода санітарія і гігієна здоров'я харчування дітей діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій