Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Мій тато, ветеран війни, не зміг перенести це все і покінчив життя самогубством"

переглядів: 25

Мене звуть Юлія Юріївна, мені 48 років.

Цього ранку, 24 лютого, я як завжди збиралась на роботу, а мої близькі ще спали. Я не знала, що зміниться наше життя. Неочікувано над нами пролетів літак, і спочатку я подумала, що це лише якийсь дивний звук транспорту. Проте, коли я включила телевізор, все стало зрозуміло... Ще хвилин 5 трималась, а потім зрозуміла, що сама не справлюсь, змогла тільки дійти до спальні та розбудити рідних. І почалась істерика. Вони мене не могли зрозуміти, а я кричала: "Вони це зробили".

У цей день все змінилося. На наступний день війни ми бігли в укриття, а над нашими головами пролетіла ракета. Це був такий страх, що я два місяці після цього не могла вийти з дому. У жовтні 2022 року ракета влучила в сусідній будинок, біля моєї роботи. Побачивши це, я ревла понад 40 хвилин, а потім протягом місяця обходила іншим шляхом, не здатна переглядати цей жах.

Шокуючі факти звірства окупантів, шокує безлюдяність, загибель наших героїв-захисників. Мій тато, колишній військовий, не зміг перенести це все і в березні 2023 року покінчив життя самогубством. Його смерть вразила мене надто глибоко. Йому було 70 років. У друга сина загинув тато. Війна поруч...

Коли я бачу військових, завжди хочеться обняти кожного з них. Я молюся за їхню безпеку, за їхнє повернення додому живими. Мені також хочеться висловити подяку всім робітникам, які забезпечують нас усім необхідним: продавцям, комунальникам, залізничникам. Всі вони є героями в цій війні. Коли дізнаєшся про вчинки наших співвітчизників, про те як всі об'єдналися з однією метою перемоги, як всі друг другу допомагають – все це зворушує.

Моя робота все ще існує, але тепер складніше працювати, оскільки багато моїх колег-жінок виїхали з України. Проте, я продовжую працювати на користь держави і не збираюся змінювати свою професію.

У нас є пляшка шампанського, яку ми купили в перші дні війни. Вона чекає на перемогу.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій