Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Микола Кучерина

"Мій син дуже любив життя"

переглядів: 58

38-річного Миколу Кучерину російські військові розстріляли у селі Нова Басань на Чернігівщині 28 лютого 2022 року, в день окупації цього населеного пункту.

Мій син дуже любив життя

Микола мав інвалідність із дитинства. Був дуже допитливим. Не усвідомлюючи небезпеки, пішов глянути на техніку. Побачивши його, російські військові відкрили вогонь.

«Перша колона заїжджала в село десь о 9 ранку. Ми всі ховалися в погребі. А потім стихло, тож вийшли. Я пішла готувати їсти, а Коля був у дворі. Частина родини залишилася у погребі. Я ще попросила сина, щоби нікуди не йшов. Він пообіцяв», – зі сльозами пригадала мама Наталія.

Однак син не послухався. Тишком вислизнув із двору й пішов у іншу частину села. Про те, що Миколу вбили, Наталії по телефону сказав чоловік. Він із молодшим сином двічі намагалися забрати тіло, але окупанти не дозволили. Загиблий так і лежав понад місяць просто неба, поки село не звільнили.

Микола Кучерина народився у селі Нова Басань. Ходив у місцеву школу до 6 класу, потім навчався вдома. Усе життя мешкав із батьками, ніде не працював, отримував пенсію за інвалідністю. Допомагав батькам і сусідам по господарству.

«Коля був дуже допитливим і розумним. Цікавився технікою, знав усі марки машин. Він обожнював гуляти селом, роздивлятися все. Любив із людьми спілкуватися, мав багато друзів. Дуже добра дитина в мене була. Як хто на вулиці захворіє, він і водички принесе… Такий чуйний був хлопець. Мій син дуже любив життя», – сказала Наталія.

Миколу Кучерину поховали в селі Нова Басань. У нього залишилися батьки, брат і племінники.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Нова Басань 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки поранені психологічні травми втрата близьких безпека та життєзабезпечення перший день війни Соцмережі окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій