Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олександр Терещук

"Мій братик був чуйним, спокійним, тихим"

переглядів: 11

Життя Олександра Терещука обірвалося 2 березня 2022 року. Тоді російська армія бомбардувала житловий будинок на вулиці Центральній, 359 у селищі Бородянка на Київщині. 13-річний Сашко з батьками якраз перебував там – у їхніх друзів, родини Пісковців.

Мій братик був чуйним, спокійним, тихим

Поряд із хлопчиком загинули мама Ілона і батько Ігор, а також друзі родини. Той обстріл відібрав життя понад двох десятків людей.

«Вони ховались від обстрілів спершу у піцерії, але там почалася пожежа, і вирішили піти до друзів, де було світло, планували зарядити телефони… Самі ж мешкали неподалік – у пʼятиповерхівці, яка залишилась цілою», – розповіла сестра Сашка, Марина Сапсай.

Сашко народився у Бородянці. Навчався у місцевому ліцеї №2. Обожнював компʼютерні ігри і гарно знався на техніці.

«Мій братик був чуйним, спокійним, тихим. Я завжди казала, що це – дитина, поцілована янголом, настільки він був добрим і світлим хлопчиком», – додала Марина.

Олександра Терещука поховали на кладовищі у Бородянці за кілька днів після того, як ЗСУ звільнили Київську область від окупантів. У нього залишилися сестра з чоловіком, племінники та дядько.

Історія з instagram каналу Victims of russia.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бородянка 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення діти перший день війни Соцмережі
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій