Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Василівна

«Мій батько в моєму серці назавжди залишається героєм»

переглядів: 165

Лист моєї доньки


Я Аріна, мені 12 років, хочу розповісти Вам про своє горе. В мене загинув тато 12 березня. Він не звичайно загинув, загинув врятувавши мене, мого молодшого брата та ще двох дітей. В перший день війни я поїхала до бабусі на Херсонщину з рідним братиком, двоюрідною сестрою і братом. Потім там ставало дуже небезпечно. Ми постійно знаходились в підвалі, їсти було нічого. Життя ставало страшним і чорним. По селу ходили чутки про ґвалтування і викрадання дітей. Я дуже боялася за своє і своїх рідних життя, бо самому старшому брату 13 років. Життя зупинилось. Ми чули і бачили, як російські воїни вбивали своїх поранених. Стало страшно за життя, що воно зупиниться і я не побачу більше своїх батьків. Я зателефонувала татові і благала забрати нас додому, і наш тато вирішив нас забрати.
11 березня тато приїхав до нас, ми всі були такі раді. А на наступний день ми вирушили додому з батьком: четверо дітей і наша улюблена собака Глаша. Нам ще трішечки треба було доїхати до Миколаєва, і тут в нас почали стріляти російські воїни. Я побачила свого брата повністю в крові, також брата та сестру і маленьку собачку, яку ми всі дуже любили. Вона захистила другого брата від загибелі, а сама загинула. А потім нас витягнули з автомобіля і наказали бігти в якісь неглибокі окопи. Вони почали на нас кричати, ображати матами, а батько заснув за рулем. Потім я зрозуміла, що він помирає, так як все було у крові. Я дуже була наляканою, але змогла зібрати докупи братів та сестру. Мені дуже боляче це згадувати. Мій тато був незвичайний, він нас дуже всіх любив. Я йому колись намалювала малюнок, він дуже його беріг і завжди носив його при собі. Я вважала, що він його буде завжди оберігати. Але цього не сталося і мені дуже від цього погано, що не змогла вберегти тата. З того часу почуття провини мене не покидає. Я не знаю, як з цим жити. Мій батько в моєму серці назавжди залишається героєм.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 2023 Текст Історії мирних жінки діти поранені психологічні травми обстріли втрата близьких безпека та життєзабезпечення вода житло сім'ї з двома і більше дітьми їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій