Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ганна Миколаївна Міщан

«Ми зранку виїхали, і розпочався обстріл»

переглядів: 149

Заради життя сина сім’я з Харкова виїхала спочатку в приватний сектор, потім – до Полтави

Мені 44 роки, я народилася і мешкала до вторгнення росії в місті Дергачі, працювала там, там пройшло все моє життя. Але ми були вимушені виїхати на початку березня, тому що були інтенсивні ворожі обстріли, по сьогоднішній час дома ми ще не були.

24 лютого ми спали, прокинулися від вибухів. Почали збирати речі. Намагалися врятуватися. Сиділи в гаражі в погребі. Ближче до вечора перебралися до знайомих в приватний сектор, два тижні перебували у них, а потім виїхали в Полтаву. 

У нас є своє авто – на ньому ми зранку виїхали, і почався обстріл. Ми під нього, слава Богу, не попали. В основному все робили заради того, щоб врятувати життя сина.

7 березня загинув мій двоюрідний брат, це найбільше всього шокувало.

У Полтаві ми отримували гуманітарну допомогу, нам надали житло: спочатку безкоштовне, потім - за помірною ціною. На жаль, роботи зараз немає, а до війни я працювала.

Я сподіваюся, що завдяки цій війні наш народ став більш ближче один до одного, і нас чекає світле майбутнє.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дергачі 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли втрата близьких втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій