Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Сергіївна Мироненко

«Ми заморожували хліб, щоб зберегти надовше»

переглядів: 128

О п’ятій ранку я побачила, як чоловік читає новини. Він мені сказав, що розпочалася війна. Я підійшла до вікна і побачила, як далеко щось палає. Одразу почала збирати ліки і речі.

Ми хотіли виїхати до Охтирки - до батьків чоловіка, але потім туди почали заходити російські війська. Ми залишились вдома. Потім був прильот до обладміністрації, і в нас винесло двері. Ми почали ночувати у підвалі, до метро не ходили. Хліб ми заморожували, аби він зберігся. М’яса не було взагалі.

Згодом в будинку поряд були поранені люди, також був поранений чоловік моєї сестри: він стояв за водою і отримав осколкове поранення.

З Харкова до Полтави ми їхали одинадцять годин. Черги на блокпостах були величезні. Ми поїхали в Полтаву, бо знайомий надав нам квартиру. Батьки чоловіка повернулися до Харкова працювати лікарями швидкої.

Зараз ми з родиною тут. У мене постраждала нервова система. Я обстежуюсь, бо в мене є панічні атаки. Майбутнє я бачу скоріш за все в Полтаві. Я нещодавно була в Харкові і зрозуміла, що багато років там буде жити важко. Вся молодь виїхала, залишились лише пенсіонери.

Я сподіваюсь, що скоро закінчиться війна.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд поранені психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення здоров'я житло непродовольчі товари робота внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій