Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олег Миколайович Воскобойник

«Ми залишилися без квартири»

переглядів: 106

Мені 58 років. Я з Харкова. Маю юридичну освіту. Зараз мешкаю в Полтаві з дружиною і меншим сином. Також перевіз сюди батьків. Винаймаю квартиру для них. Мамі 83 роки. Вона інвалід другої групи, не ходить. 

24 лютого було багато автомобілів на заправці. Кружляли літаки. Ми майже відразу зрозуміли, що почалася війна. Побігли до батьків, підготували їх до переміщення в підвал. Потім зателефонували друзям і знайомим. Наступного дня побачили російську військову техніку. Ми жили в мікрорайоні Салтівка.

Залишалися вдома близько трьох тижнів. Ходили в магазини під обстрілами, бачили снаряди, які не розірвалися.

Через годину після того, як були в супермаркеті, в нього влучив снаряд. Було зруйновано ринок. Родина з нашого будинку загинула в автомобілі на парковці. 

Ми отримували гуманітарну допомогу від Фонду Ріната Ахметова. Своїми коштами допомагали знайомим. Коли не було загрози обстрілів, ходили по воду й продукти або просто виходили подихати свіжим повітрям. Під час повітряної тривоги сиділи в коридорі або підвалі.

Ми виїхали, коли обстріли посилилися. Були влучання в наш будинок – ми залишилися без квартири.  

Мене шокує ненависть російських військових, з якою вони бомблять мирне населення. А також – ставлення громадян росії до війни. 

Я думаю, що війна триватиме як мінімум рік. Хочеться, щоб рідні вижили. Хочеться повернутися додому.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Харків 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари люди з обмеженими можливостями літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій