Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Любов Іллівна Лазуренко

«Ми залишились без нічого, всі домівки нашої родини зруйновані»

переглядів: 46

Мені 70 років. До війни я жила у Бахмуті. Спочатку ми почули по телевізору про війну, а потім почали обстрілювати сусідні міста. Так ми зрозуміли, що почалась війна. Ми сиділи по підвалах до останнього, бо дуже не хотілось покидати рідну домівку.

Готували їжу на буржуйках. Спочатку, коли місто менше обстрілювали, то квартальні давали нам буржуйки і дрова, також воду підвозили. Продукти привозили волонтери.

Шокувало те, як нас обстрілюють. Не дивляться, хто ми: діти – не діти, старі – не старі. Убивали нас усіх підряд. Танки їздили, з літаків нас обстрілювали.

Ми терпіли. А що робити? Ми залишились без нічого, всі домівки зруйновані. Що з нами далі буде, не знаємо.

Зруйнували і мою квартиру, немає тепер, де мешкати. Коли зруйнували квартиру старшого сина, ми перейшли у дім до другого сина. Коли і його дім зруйнували, то волонтери нас примусово вивезли у Дніпро. Тут ми поселись на квартирі.

Дуже хочеться, щоб люди більше не страждали, щоб повернутись у свої міста і відбудувати їх.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода житло непродовольчі товари літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій