Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Олена Анатоліївна Шановська

"Ми з дітьми виживали тільки завдяки гуманітарній допомозі"

переглядів: 104

Мені 20 років. У мене є дочка. Ми зараз живемо в Мирнограді з мамою, сестрою, з братом і дядею. 

У нас війна розпочалася у 2014 році. Ми тоді сиділи у підвалі. У 2022 році на початку вторгнення росії сестра була у пологовому будинку. Вона народила 19 лютого, приїхав чоловік її забирати. Він у неї військовий. Потім він пішов воювати, а ми залишилися. Сиділи у погребі, тому що стріляли сильно. У нас дуже багато дітей в родині. Вони всі були в шоці, спочатку розбіглися. Ми ледве їх зібрали. 

У Красногорівці вода одразу зникла, світла не було два місяці. І магазини всі були зачинені. Була гуманітарна допомога - так і виживали.

До нас приїхали поліцейські і сказали, що або ми виїжджаємо, або у нас заберуть дітей. Ми відразу і виїхали своїм ходом. У нас був знайомий, який нас вивіз. Ми забрали кішку. Спочатку жили у знайомих, а потім зняли собі квартири через пів року. 

Ми дуже сподіваємося, що війна закінчиться вже у цьому році. Сподіваємося, що наше місто відбудують і ми повернемося додому. 

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Красногорівка 2014 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення вода діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій