Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Марина Іванушкіна

«Ми з чоловіком давно не бачили сина»

переглядів: 11

Мені 40 років. Працюю керуючою справами Бахмутської міської ради. Маю чоловіка, сина.

Було дуже страшно. Для мене це вже вдруге. Я у 2014 році виїхала з міста Шахтарська до Бахмута. І коли все більш-менш налагодилося, почали щось планувати на майбутнє, то черговий підступний вчинок нашого сусіда злякав. Але все одно я була на роботі. Вже о пів на шосту в нас почалася перша нарада.

У місті були черги в магазинах, але завдяки попереднім зусиллям нашої влади не виникло повного хаосу і катастрофи. Газу в нас не було, і вже влітку 2022 року ми залишилися без світла. 

Ми все-таки до останнього не сприймали, що може початися така жахлива повторна історія з боку Росії. А коли прийшло усвідомлення, що це чергова війна, то треба було зрозуміти, як у цих умовах жити.

Я працюю на керівній посаді, і ми з колегами проводили евакуацію населення громади. Я до останнього залишалася в Бахмуті. А коли від керівництва надійшла команда виїжджати, то ми виїхали всі разом, але продовжуємо дистанційно працювати. 

Я зараз перебуваю у Дніпрі, а син - в Івано-Франківську. Його ми з чоловіком давно не бачили. Я роблю все для того, щоб наблизити перемогу, і щоб навіть за таких умов у моєї дитини було все найкраще. Тому я тримаю себе в руках.

Майбутнє бачу в успішній, вільній, незалежній Україні, без такого підступного сусіда. Я хочу, щоб моя дитина здобула освіту в Україні й реалізувалася тут. Заради цього зараз гинуть найкращі сини і доньки нашої країни.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій