Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Єлизавета Єпур

"Ми всі хочемо жити під мирним небом"

переглядів: 116

Єпур Єлизавета, 15 років, 10 клас, Серебринецький ліцей

Вчитель, що надихнув на написання єсе: Заїченко Наталія Олександрівна

Конкурс єсе "Війна в долі моєї родини"

Ще вісім місяців назад слово “війна” було невхожим в мій лексикон. Двадцять четверте лютого цього року – початок жорстокої та кривавої загарбницької війни. Нелюди з росії вирішили, що саме вони можуть вирішувати долі мільйонів українців. Мою долю, долю моїх рідних.

Цю страшну звістку про війну я почула від свого батька, з його телефонного дзвінка. Мій жах і розпач не можна передати словами. Я була перелякана і розгублена, як і всі мої рідні. Цей день перекреслив всі мої плани, мрії, сподівання і став найстрашнішим днем, який я запам’ятаю назавжди.

Війна - це біль, страх, страждання, смерті невинних людей, дітей, це розруха, це сльози, це горе. Страшніше від війни немає нічого.

Я живу на Поділлі. Страшні події Ірпеня, Бучі, Гостомеля, Маріуполя, Ізюму, вразили мене своєю ницістю, нелюдськістю, жорстокістю, безжалістю. Важко повірити, що в двадцять першому столітті, в центрі Європи, на очах у всього світу, відбувається геноцид українського народу.

Моє життя змінилося, як ці в усіх моїх друзів. Ми змушені жити за законами війни. Замість ігор на спортивному майданчику ми часто сидимо в укритті. Замість того, щоб дивитися щось цікаве в Youtube я читаю новини в Telegram і на офіційних акаунтах політичних діячів України про події на лінії зіткнень. Дуже радію успіхам ЗСУ, жваво обговорюю їх з однокласниками.

Я не будую далеких планів, але в близьких планах перемога України. Діти України не хотять війни. Ми всі хочемо жити під мирним небом. Хочемо не боятися за рідних і близьких. Хочемо не чути страшних звісток про загибель синів і дочок нашої Землі.

Я впевнена, що перемога обов’язково буде за нами. Бо добро завжди перемагає зло, бо правда перемагає кривду, бо козацькому роду немає переводу!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Вінницька область 2022 Текст Історії мирних діти психологічні травми безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2022 Конкурс есе 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій