Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Євгенія Сергіївна Ченгал

«Ми виїхати тільки з четвертого разу, бо нас не випускали»

переглядів: 94

Війна застала нас у Маріуполі. Я проживала на мікрорайоні Східний. Прокинулася від вибухів. Глянула у вікно – там вже була заграва і дім здригався. Я о п’ятій ранку виїхала в центр, потім батьки приїхали. Ми були там у подружки, але вибухи наближалися, і ми прийняли рішення виїхати із Маріуполя.

Коли місто було вже окуповане, то був дефіцит продуктів, магазини зачинялися. Поки була змога, ми купляли їжу, бо розуміли, що продуктів може не бути. Тому у нас був запас продуктів десь на місяць.

Ми покинули місто без нічого: речей не було. Було страшно виїжджати з окупованого міста, орки погрожували розстріляти нас. 

А з нами були родичі з дитиною. На щастя, ми змогли виїхати на підконтрольну територію. Спочатку виїхали в Запорізьку область, а через тиждень це місто окупували. Звідти ми змогли виїхати тільки з четвертого разу, бо нас не випускали. Зараз ми в місті Суми, тому що тут є родичі.

Я вірю що війна закінчиться скоро, дякуючи ЗСУ. Своє майбутнє уявляю в мирній і рідній Україні.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло непродовольчі товари діти внутрішньо переміщені особи перший день війни Обстріли Маріуполя їжа окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій