Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Яна Штика

"Ми виїхали зранку. А вже вдень обстріляли наш район"

переглядів: 138

У мене є родина - чоловік і дитина три з половиною роки. Ми були вдома в Маріуполі. Чоловіку не спалося тієї страшної ночі. Він сидів вдома за комп'ютером, читав новини і побачив виступ путіна. О п'ятій ранку мене розбудив чоловік зі звісткою про війну. Вже було чутно постріли і вибухи у Маріуполі. 

Ми встали і почали збиратися. Зібралися, сіли в машину, заїхали до батьків чоловіка, запропонували їм поїхати, але вони відмовились. І ми поїхали втрьох у перший же день зранку. Уже вдень обстріляли наш район Східний.

Ми їхали до Івано-Франківська. По дорозі треба було шукати, де переночувати, була проблема з житлом. Житло подорожчало, мало було пропозицій. А в цілому нам пощастило, що ми відразу поїхали з міста. З собою ми вивезли кішку. Їй було незручно в дорозі, вона сфінкс, весь час мерзла. 

Найбільше шокували смерті цивільних. Маріуполь зруйнований, скільки людей загинуло!

Був трагічний настрій, депресивний. Я намагалася не читати новини, переключитися на дитину, на сім'ю. Так і подолала стрес.

Війна може скінчитися цього року, може – наступного. Своє майбутнє бачу в Україні. Хочу знайти нову роботу. Все буде добре. Головне, щоб війна скінчилася.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Маріуполь 2022 2023 Текст Історії мирних жінки чоловіки діти переїзд зруйновано або пошкоджено житло психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло робота діти внутрішньо переміщені особи перший день війни розлука з близькими окупація
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій