Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Раїса Федорівна

«Ми виїхали з однією сумочкою і документами»

переглядів: 17

Я жила у Бахмуті, все було у нас добре. Мені 50 років. 

Початок війни - це був шок. Все так швидко пролетіло, і все кипить в душі. Звісно, ніхто не очікував, що буде війна і люди будуть так страждати. Мені тяжко навіть розмовляти про це все.

Ми виїхали через три місяці, коли вже почалися прильоти, почало вбивати людей. Ми виїхали з однією сумочкою і документами. Надіялися, що повернемось через місяць. Розраховували, що все буде добре.

Коли ми були там, то ще магазини і аптеки працювали. Ліки були. Ми виїхали ще до літа, коли там вже страшне дуже почалося.

Не знали, куди виїжджати, ми просто рятувалися. Бо тоді били і по Слов’янську, і по Краматорську. Було дуже страшно, дуже багато людей загинуло, тому ми виїхали. Залишилися в Дніпрі.

Шокує загибель людей. Дітей. Воїнів. Шокує, що ми залишилися без нічого, немає свого житла. У нас зовсім нічого немає, а треба якось виживати. Це все дуже тяжко, особливо коли немає ніякої підтримки. Якщо було б забезпечення житлом, то було б легше. І де жити далі - ми не знаємо і зрозуміти не можемо, живемо сьогоднішнім днем.

Дякую волонтерам і гуманітарним штабам, і Фонду Ріната Ахметова. Ми отримували продуктові набори від нього. 

Хотілось би, щоб війна закінчилася. Цього багато людей чекають.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 2023 2024 Текст Історії мирних жінки переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло внутрішньо переміщені особи перший день війни їжа
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій