Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Альона Лабутіна

«Ми виїхали з дому, коли вже зовсім скінчились харчі і гроші»

переглядів: 412

Коли почалась війна, ми з донькою знаходились вдома – у місті Олешки Херсонської області. Почувши вибухи, ми вийшли на вулицю й над головами побачили декілька вертольотів. Ми швидко почали збирати сумку: документи, їжу, і поїхали в кінець міста до знайомих - у них був підвал, де ми і сиділи деякий час.          

В окупації ми провели пів року. Роботи не стало, вибухи в окрузі були постійно, грошей також не було. Гігієнічних товарів бракувало зовсім, також іноді відключали світло, інтернет, зв'язку зовсім не було і немає досі. Харчувались, можна сказати, з городу - поки вже зовсім скінчились харчі і гроші, й нам довелось виїжджати якось з окупації.

Нажаль, коли ми приїхали до Києва, житла не знайшли. Зараз тимчасово живемо у людей, поки знайду роботу і зароблю на оренду квартири. Зі мною знаходиться моя донька. На роботу я зараз влаштовуюсь,проходжу медогляд. До війни я працювала на заправці Окко, і сюди мене взяли переводом.        

Коли з Олешків вилітали ракети, це було дуже близько, наша домівка дуже тряслась, навіть донька 14 років - вже не маленька, але вона плакала і питала: "Мамочка, когда закончится весь этот ужас?"       

Виїжджаючи з дому, ми не змогли забрати з собою свої речі, й тепер зовсім без нічого. Дуже важко, коли у тебе зовсім нічого немає.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Олешки (Херсонська область) 2022 Текст Історії мирних жінки діти переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення санітарія і гігієна житло робота неповні сім'ї внутрішньо переміщені особи їжа 2022 окупація Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій