Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Юлія Вікторівна Ярошенко

«Ми вийшли з собаками і побачили сяйво по всьому району»

переглядів: 41

Я акушер, працювала в пологовому, а чоловік по контракту служив до війни ще і зараз служить. 24 лютого чоловік підняв мене і сказав мені збирати речі, але я нічого не зрозуміла. Він закрив двері, і я тоді вже зрозуміла, що почалась війна.

В перший день війни чоловік вигулював собак ввечері, і почали обстрілювати аеропорт. Я пам’ятаю, як ми вийшли з собаками і побачили сяйво по всьому району. Тоді усвідомлення прийшло конкретно. Шокували події в Бучі, Ірпені, Гостомелі. З Миколаєва невідомо, що залишиться після війни.

Через три дні я поїхала до батьків чоловіка, в те пекло у Жовтневе, де в перший день почалось, але я думала, що там буде безпечніше. Три дні ми були там, а потім всі разом поїхали до моїх батьків і живемо тут. 

Ми йшли пішки, бо міст був закритий. Стояли в черзі години чотири, потім відкрили міст, і ми пішки пішли через міст.  Був вітер, було дуже холодно. Ми з речами йшли. Бабуся у нас хвора, ми її переводили через міст. Потім нас забрали батьки на машині.

Зараз я не можу будувати плани ніякі, у мене їх просто немає. Живу одним днем. У нас тут відносно спокійно, але Очаків буквально через лиман, ми його відчуваємо кожного дня. Про Очаків не говорять, але його кожного дня стирають з лиця землі. 

Я вважаю, що війна закінчиться, коли ми виженемо ворога зі своєї землі. Коли ми їх викинемо з Криму і зірвемо той міст. 

Майбутнє своє бачу у Миколаєві, який ми будемо відбудовувати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Миколаїв 2022 Текст Історії мирних жінки чоловіки пенсіонери переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло літні люди (60+) внутрішньо переміщені особи перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій