Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Роман Безруков

"Ми — великий народ, і я пишаюся тим, що я українець!"

переглядів: 53

Безруков Роман

Херсонський науковий ліцей, 9-МТ клас

Вчитель, який надихнув на написання есе - Скрипка Олександр Іванович

"Чому бути українцем — це моя суперсила"

Ще не вмерла Україна!

І не вмре ніколи,

Бо не стануть на коліна

Вкраїнські соколи!

Я народився в найкращій країні у світі. Мій дім — це Україна. Родючі землі, блакитні моря, високі гори, колосисті поля — це вільна і єдина моя Батьківщина. Доля українців дуже тяжка. Протягом багатьох років вони боролися за свою незалежність. Наш працьовитий народ, щедрий, добрий, талановитий, змушений був брати в руки зброю, щоб захищати свої землі від загарбників, щоб зберегти свою мову, звичаї, традиції.

Пригадую блискучу перемогу козацтва під керівництвом Богдана Хмельницького, масовий героїзм нашого народу в роки Другої світової війни, що стало вагомим внеском у визволення Європи від фашизму. Як тоді, так і тепер, на початку війни на сході, українському народові знову прийшов час узяти до рук зброю і відстоювати своє право бути незалежними.

24 лютого 2022 року московська орда підступно завдала удару нам у спину. Цей напад став найбільшим випробуванням для нашої країни за весь час її самостійності. Прості люди об’єднались, не маючи належного озброєння, амуніції та досвіду, дали гідну відсіч російським окупантам. Українська армія перетворилась на одну з найбільш боєздатних та дієвих. У перші дні повномасштабного вторгнення ЗСУ, НГУ, загони самооборони зупинили просування агресора та знищили плани завойовників.

Українці не припиняють дивувати світову спільноту своєю згуртованістю. Ми — великий народ, і я пишаюся тим, що я українець!

Так у чому ж полягає сила української нації? Я гадаю, що основа незламного духу — це жага до свободи, боротьба за справедливість і правду, віра в перемогу. Ми показали всьому світові наше прагнення до волі та миру. Ми проявили сміливість та силу, витримку і могутність. Ми — незламний народ вільної країни, і хай це знає весь цивілізований світ! Війна змінила життя кожної української родини. Наші батьки і старші брати захищають свою землю. Волонтери, рятувальники, медики дарують надію тим, хто втратив свої домівки, майно, своїх рідних і близьких. Зараз український народ об’єднався як одна велика родина, яка працює на перемогу.

Я поки що не можу багато зробити для цього. Але я старанно навчаюсь у ліцеї, бо навчання — це успішне майбутнє нашої держави, а знання — це шлях до успіху і зброя для наближення перемоги.

Велика шана і подяка всім, хто захищає нашу рідну Батьківщину. Світла пам’ять тим, хто віддав своє життя в боротьбі за вільну Україну! Нащадки славнозвісних запорожців ніколи не здаються. І я вірю, що не буде ворога на нашій землі: не дозволимо забрати наш козацьких дух і гідність української нації. Ми щодня наближаємо нашу ПЕРЕМОГУ! І в цьому наша суперсила!

Я — українець!

Пишаюсь і радію,

Що рідною мовою

Я володію.

Шевченківським словом

Умію писати, Слова мелодійні

У вірші складати.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Херсон 2023 Текст Історії мирних жінки молодь діти безпека та життєзабезпечення Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій