Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Тетяна

«Ми тиждень просиділи у підвалі. Підсвічували ліхтариками, щоб приготувати їжу в темряві»

переглядів: 208

Я з Гуляйполя. 24 лютого о п’ятій ранку почула вибухи в Мелітополі, а потім по телевізору сказали, що росія на нас напала. Я поїхала на роботу готували бомбосховище. Спочатку в це ніхто не вірив, а потім всі прилипли до комп’ютерів і дивилися новини.

Згодом не стало ні світла, ні зв’язку з рідними. Телевізор не працював, і ми нічого не знали, що робиться навкруги. Потім мене родичі перевезли в Гуляйполе, і там ми в підвалі сиділи тиждень. В темряві готували їжу, підсвічували ліхтариками. Коли місцева адміністрація організувала евакуацію, ми виїхали.

Найважче було кидати рідну хату, в мене пес вдома залишився. Кажуть, що військові його зараз годують. А так - все було добре, були «зелені коридори». Нас супроводжувала поліція. Взагалі у мене шок великий, що все прийшлося кинути.

Коли нас евакуювали, до нас так добре люди поставилися, волонтери… Це все приємно вразило - що люди переймалися і турбувалися про нас. Це дуже вразило, що ми не самі з бідою. Звичайно, матеріально важко, бо довелося винаймати квартиру. Дуже дякуємо за гуманітарну допомогу Фонду Ріната Ахметова і всім, хто нам допомагав.

 Ми кожен день сподіваємось повернутися додому. Сподіваюсь повернутися на свою роботу. Думаю, що літом окупантів погонять, і ми повернемось. Ми дуже оптимістично налаштовані.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Гуляйполе 2022 Текст Історії мирних жінки переїзд обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення житло робота внутрішньо переміщені особи 2022 Анкета 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій