Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Діана Федоричка

«Ми тільки боролись за своє життя, яке дане Богом лише один раз»

переглядів: 8

Федоричка Діана, студентка 2 курсу Дрогобицького механіко-технологічного фахового коледжу

Вчитель, що надихнув на написання есе - Яцків Роксолана Богданівна

Чому бути українкою - це моя суперсила?

Що ж таке суперсила? Чи буває вона в реальному житті? Як відчути її? Чи можна народитись з нею, з тією суперсилою? А як це бути суперсильною? Мабуть, багато хто роздумував над цим.

Бути українкою – це моя суперсила! Я українка! Я та, котра пишається своїм народом, своєю мовою та піснею, пишається тим, що є частинкою давньої та нескореної нації.

Україна займає важливе місце у світовій історії та культурі, адже ми були, є і будемо сильними, незалежними, незламними духом Героями та Героїнями! Український народ завжди беріг свою мову та історію, пісню та культуру. Протягом століть українці боролися за свою незалежність та свободу.

Ми ніколи не зупинялись, ми тільки боролись за своє життя, яке дане Богом лише один раз. Так творилась наша історія, так з’явились наші Герої, так прийшла до нас суперсила.

Бути українкою – це моя суперсила! Сила – це наші традиції, які є багатим джерелом нашої національної самосвідомості. Розумію, що українці мають свою унікальну спадщину, яку треба берегти та передавати від покоління до покоління. Мистецтво, музика, література та інші прояви культури відкривають безцінний дух українського народу. Ми щасливі, що можемо показати українську культуру та її красу в пісні, танці, науці, спорті.

Незламність духу та сила українського народу – це наша нескореність у боротьбі, яка триває до сьогодення.

Незважаючи на випробування, які нам доводиться долати завдяки історії та державності України, ми завжди знаходимо сили встояти і протистояти. Зокрема, Революція Гідності 2013-2014 років свідчить про те, що ми як народ, здатні об'єднатися та боротися за свої права і свободу. Цей акт висловив нашу непохитну волю та постійне бажання жити у вільній, справедливій та європейській країні.

Українці об'єдналися проти корупції, авторитаризму та несправедливості, відстоюючи свої права та свободу. Несподівано виникла напружена ситуація з несправедливими обмеженнями.  

Повномасштабне вторгнення на територію України відбулося 24 лютого 2022 року. Цей день сколихнув всю Україну та змінив плани кожної людини. Ця подія показала, наскільки сильними ми можемо бути, коли нам потрібно. Ми стали прикладом для багатьох інших країн, наше суспільство прогресує з кожним днем, продовжуючи говорити світу про справедливість та волю.

Суперсила також проявляється у роботі, адже робити щось на благо України, є однією з найважливіших справ, яку і я роблю заради перемоги.

Це може бути крок у напрямку покращення життя українського народу, підтримка українських виробників чи активна участь у громадських ініціативах. Я вірю, що кожна маленька дія може мати велике значення та принести позитивні зміни.

Українці пишаються своєю країною і завжди готові працювати, щоб український народ став одним з найкращих у світі. Ми віримо у майбутнє України та маємо споконвічну силу, щоб подолати будь-які перешкоди на шляху до успіху.

Моя суперсила полягає в поєднанні моєї особистості з українською ідентичностію, що допоможе стати джерелом позитивних змін та вплинути на майбутнє України. Бути українкою – це бути частиною великої, вільної, незалежної, могутньої держави, яку захищають Герої з великим серцем, ревним патріотизмом та незламним духом. Це означає бути з'єднаною з людьми, які дають відчуття тієї суперсили, яка підкорює усі вершини світу.

Я вірю у світле майбутнє нашої країни, її Перемогу над ворогом. Ми подолали уже так багато, тож вистоїмо та виборимо наше!

Ми - українці! Ми - непереможні! Ми - нація! Ми - народ! Бути українкою - це моя суперсила!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Дрогобич 2022 2023 Текст Історії мирних діти безпека та життєзабезпечення діти Конкурс есе 2023
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій