Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Влада Безкиш

"Ми стали сильніше, згуртованіше та в нас всіх з'явилася одна спільна мрія"

переглядів: 128

Безкиш Влада, 15 років, учениця наукового ліцею комунального закладу вищої освіти "Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія", м. Запоріжжя

Конкурс есе "Один день"

Для мене війна не розпочалась в один день.

Ще з часів Майдану ми з батьками кожного вечора сідали дивитися новини і з жахом спостерігали за ситуацією в країні, яка з часом ставала все гірше і гірше.

Прокинувшись одного ранку, я спіймала себе на думці, що живу в часи російсько-української війни.

У 2014 році я була в третьому класі. Я дуже добре пам'ятаю той час.

Пам'ятаю, як ведучі новин з дня на день називали ім'я героїв, які віддали своє життя за Україну. Пам'ятаю, як в школі ми вшановували хвилиною мовчання небесну сотню. Як на перше вересня ми приносили не квіти, а гроші для хлопців з АТО.

На уроках праці робили обереги, або писали листи, у яких завжди повторювалась один й той же вислів: "Повертайтесь живими". В якийсь момент це стало новою реальністю, до якої ми почали звикати. Здається, ми звикли навіть до постійного страху.

Більш за все я тоді боялася, що війна постукає й в наші двері та вчинить з Запоріжжям теж, що й з сусіднім Донецьком. Боялась, що тато приєднається до тих, хто захищає кордони країни на Сході. І того, що може бути далі.

Одного разу моя перша вчителька сказала, що треба молитися за Україну та її захисників. З того часу кожного вечора перед сном я просила того, що бажає кожен українець: мирного неба над головою та повернення додому всіх тих, хто саме зараз за нього бореться.

Ця війна дуже вплинула на нас як на один народ. Ми стали сильніше, згуртованіше та в нас всіх з'явилася одна спільна мрія - мир та свобода України, і я впевнена, що зовсім скоро ця мрія здійсниться. Слава Україні!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Запоріжжя 2014 2021 Текст Історії мирних діти 2014 безпека та життєзабезпечення діти перший день війни 2021 Конкурс есе 2021
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій