Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Ірина Леонідівна Чугуєвець

«Ми спали одягнені, щоб будь-якої миті могли схопити дитину і бігти в підвал»

переглядів: 158

Дуже важко було залишити дім та розлучатися за близькими людьми, але небезпека – поперед усього.

Я з чоловіком та донькою спали вдома. Ми прокинулись десь 05:30 ранку від вибухів. Тоді ми і зрозуміли, що почалась війна. Це було 24 лютого 2022 року.

Ми з Донецької області, з міста Бахмут, і в нас мала дитина. Тому ми розуміли, що нам треба їхати з міста. Нам було так страшно, що ми спали одягнені, щоб будь-якої миті могли схопити дитину і бігти в підвал. Дуже важко і боляче було зважитися на те, щоб залишити все і поїхати. А ще важче їхати у невідомість.

Війна позначилася дуже важко для нашої родини, тому що нам, нашим рідним і близьким – всім довелося залишити свої будинки і квартири і виїхати в різні міста та країни.

У від’їзді ми отримували гуманітарну допомогу. Перші дві гумдопомоги, в які ми потрапили, далися нам дуже важко, тому що ми стояли в черзі 5 годин з маленькою дитиною, а це був березень. Але потім доводилося шукати анкети для отримання допомоги і приходити в потрібний день і в потрібний час. І як виявляється, зовсім чужі люди більше допомагають ніж знайомі.

Мій чоловік шахтар, я працювала на залізничному вокзалі, але війна внесла свої корективи, і ми змушені шукати нову роботу. Із старого життя у нас залишилися ключі від дому…

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Бахмут 2022 Текст Історії мирних жінки молодь діти психологічні травми обстріли втрата роботи безпека та життєзабезпечення харчування дітей житло робота діти перший день війни їжа 2022
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій