Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій

"Ми сиділи у коридорі і молилися, щоб тільки не прилетіло"

переглядів: 111

Добрий день, Святий Миколай. Мене звуть Захар. Мені 11 років, я навчаюся у 5 класі. Народився і жив я у м. Енергодар. Моє місто невеличке, але дуже гарне. В ньому є гідроелектростанція Запорізька ТЕС, до речі, на ній працює моя мати. Та Запорізька АЕС. Але нажаль нам довелося його покинути. Після 1 вересня, коли в черговий раз у місті почався обстріл. Стріляли з гвинтокрилів і з рзсо під моїм вікном. Ми сиділи у коридорі і молилися, щоб тільки не прилетіло. А коли почали заходити танки, я не втримався і розридався. Але як тільки у місто приїхала після обіду якась організація, не пам'ятаю, начебто МАГАТЕ , все припинилося. Батьки зібрали речі і ми виїхали. Я узяв з собою свою папугу Дашу.

Зараз ми знаходимось у м. Запоріжжі. Місто дуже гарне та велике. Але я ніде ні буваю, окрім парку, який знаходиться біля мене. Нових друзів я не знайшов і втратив останнього - померла моя папуга. Ми лишилися усього - житла, друзів. Я дуже сумую за своєю домівкою, там у мене була особиста кімната, свої речі, іграшки велосипед, комп'ютер.

Але я вдячний батькам, які мене вивезли з того пекла. Я дуже мрію повернутися додому. Щоб було де жити та комп'ютер. Адже він мені та брату дуже потрібен для навчання. Брат вступив до ВНЗ і його завдання лише тільки на комп'ютері. А мені теж складно вчитися з телефону, бо в мене поганий зір. Але я вірю у перемогу. Що ми повернемось обов'язково додому. Енергодар - це Україна. І вона у моєму серці назавжди. З повагою учень 5 класу з м. Енергодар!

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Енергодар 2022 Текст Історії мирних діти переїзд психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення внутрішньо переміщені особи окупація Лист Святому Миколаю
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій