Історії, які ви нам довірили

меню
{( row.text )}
{( row.tag )}
header-logo

Історії, які ви нам довірили

До всіх історій
Леся Мельник

"Ми сиділи і чекали, що, можливо, хтось нас врятує"

переглядів: 42

24 лютого 2022 року. Цей день перевернув наше життя на 180 градусів. Ми з донечкою були в кімнаті, вона ще спала. До кімнати зайшла моя мама, це була 7 година ранку, і тихенько сказала: "Доцю, війна почалася".

Я притулилася до своєї маленької донечки, міцно обійняла її. Не розуміючи, що на нас чекає далі, ми протягом дня дивилися новини. Ситуація ставала все гірше й гірше.

25 лютого 2022 року о 2 годині ночі ми вже вимушені були сидіти в погребі. І так продовжувалося до 7 березня 2022 року.

З 2 березня 2022 року ми були без зв'язку, світла та тепла. Сказати, що було страшно - це нічого не сказати. Евакуюватися ми не могли: власного транспорту в нас не має, родичів також немає. Ми сиділи і чекали, що, можливо, хтось нас врятує.

Постійно було чути вибухи, постріли. Донечка, якій на той час було 2 роки та 7 місяців, притулялась до мене і шепотіла: "Мамо, я дуже боюсь". Відчуття страху за дитину не покидало мене ні на секунду.

Коли 7 березня 2022 року о 7 годині 50 хвилин на нашу вулицю приїхав автомобіль, побитий осколками, ми дуже зраділи. Зібрались за 5 хвилин. Я міцно обіймала донечку, тримала за руку маму, і під обстрілами ми виїхали. Нам вдалося виїхати.

23 березня 2022 року нам зателефонували і сказали, що наш будинок згорів повністю. Ми дуже плакали, але, взявши себе в руки, тримались. Повертатися нам було нікуди, але все ж таки ми повернулися до рідного селища. Наразі орендуємо житло. Я перебуваю в декреті, жити дуже тяжко.

При цитуванні історії посилання на першоджерело - Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова - є обов‘язковим у вигляді:

Музей "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова https://civilvoicesmuseum.org/

Rinat Akhmetov Foundation Civilian Voices Museum
Макарів 2022 2023 Текст Історії мирних жінки психологічні травми обстріли безпека та життєзабезпечення житло неповні сім'ї малозабезпечені перший день війни
Допоможіть нам. Поділіться цією історією
img
Долучайтеся до проєкту
Кожна історія має значення. Поділіться своєю
Розповісти історію
До всіх історій